Viczián Zsoltné

Hegedűtanári és kamaraművészi diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében szereztem 2000-ben. Ezt követően a Weiner Leó Zeneiskola tanára voltam 1999 és 2002 között.

Szülési szabadságomat követően magán úton kezdtem tanítani, mintegy húsz diákot, 2009-ben. Ennek keretén belül csoportos hegedűórákat tartottam óvodásoknak, továbbá az iskolás korosztálynak lehetőséget teremtettem, hogy rendszeres kamarafoglalkozásokon vegyenek részt. Fontosnak tartottam, hogy növendékeim már tanulmányaik kezdetétől megtapasztalhassák az együtt zenélés örömét. Ezen kívül speciális szolfézs munkafüzeteket készítettem, melyeket úgy állítottam össze, hogy a hegedűtananyagot követve a növendékeimnek mindig rendelkezésére álljon az éppen aktuális és elengedhetetlen szolfézstudás.

2011-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a nagyhírű Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára lehettem, ahol csupán 2013-ig dolgozhattam, mivel ekkor családommal együtt Hollandiába költöztünk.

2014-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Hágai Királyi Konzervatóriumban, ahol csoportos hegedűórák keretén belül tanítottam szolfézst a Fiatal Tehetségek Tanszékén. Kutatómunkám célja az intézményben működő hegedű és szolfézs tanárok közötti kommunikáció gördülékenyebbé tétele, illetve a szolfézs tantárgy hegedűvel történő tanítására való gyakorlati megoldások keresése volt. 2016-ban szereztem meg MA zenetanári diplomámat.

Hazatérésünket követően ismét a Tóth Aladár Zeneiskola tanára lettem, ahol az egyéni tanítás mellett a hangszeres szolfézs oktatásban is részt veszek.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!