Köszöntő

 

 „Egyes emberek is létre tudnak hozni értékeket, de csak egy közösség tudja azokat életben tartani.”
(Csíkszentmihályi Mihály)

Tisztelt Látogató!
Kedves Növendékünk, kedves Szülők!

Magyar Margit

Magyar Margit
igazgató

1903. szeptember 1-én egy igazi kaput nyitott ki Fodor Ernő (iskolánk alapító igazgatója) az Andrássy út 40-ben - a „Fodor Ernő Zeneiskolája Akadémiai Előkészítő Tanfolyam” néven alapított intézménnyel - zenét szerető, tanulni vágyó fiatalok számára. Olyan iskolát teremtett Budapest – Terézváros szívében, mely a magyar alapfokú zenepedagógia egyik „értéktára” lett.

„…Nekem a bátorsága imponál legjobban. Ami értékest a modern zenepedagógia kitermelt, ami fölött mások vitáznak, gondolkodnak, töprődnek vagy aggályoskodnak, azt a Fodor Zeneiskola bátran és eredményesen magvalósítja.” – írta Harmat Artur a székesfővárosi zenetanfolyamok szakfelügyelője az egykori évkönyvbe (1928).Harmat Artur idezet

Szerencsések, akik elődeiktől olyan kincset vehettek át, mint mi. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy az örökséget megőrizzük. Küldetésünknek elsődlegesen azt tekintjük, hogy a kor igényeihez igazított eszközökkel fejlesszük a zene tanulásának folyamatát. Hozzásegítsük növendékeinket, hogy a zene semmi mással nem pótolható élményével minél előbb találkozhassanak.

Megértő figyelem és tehetségképző körülmények megteremtése.  E két láthatatlan vezérfonalat függesztettük fel iskolánk virtuális homlokzatára. A hétköznapok óráit, az erre irányuló törekvésünk járja át. A zene tanulása figyelmet, fegyelmet, belső elmélyülést igényel. De azt is tudjuk, hogyha egy kisgyerek mindezeket szüleitől, tanáraitól is megkapja, képességeinek fejlődése töretlen és szárnyaló lesz.

E közel százhúsz év pedagógiai munkáját 2000-ben Magyar Művészetoktatásért díjjal, 2009-ben Miniszteri dicsérettel, 2018-ban a Magyar Művészetpedagógia Értéktára elismerő oklevéllel tüntették ki.

muveszetoktatasert
miniszterioklevel

 

 

 

 

nagyteremben
 2014 Bolhacirkusz honlapra
 

 

 

 

 

Ezért is hisszük, hogy a „zenei játékok” élménye, kreatív együttléteket teremt a tanulók, tanárok, szülők, zenebarátok, az iskolák közösségei számára. Megújuló tanítási - tanulási környezetet álmodunk, hogy a „hétköznapi kultúra” otthonában - iskolánkban -  tanulja meg a jövő nemzedéke: „Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes.” (Kodály)

 

Védjük közösen ezt az értéket, mely 1903 óta üzeni: „Muzsikálni annyi, mint jobban és mélyebben embernek lenni, mint az élet korlátaiban lehetséges.” (Tóth Aladár)

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu