Tanáraink

Mesterpedagógus, szaktanácsadó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatán diplomázott 1976-ban, zongora-, szolfézs- és általános iskolai énektanár szakon. Zongoratanári pályáját a Fővárosi IX. kerületi Állami Zeneiskolában kezdte, majd 1989 óta a Tóth Aladár Zeneiskola tanára.
2003-ban alapfokú művészetoktatási szakértői végzettséget szerzett és szakértőként részt vett az AMI-k 2007. évi országos minősítésében. 2009-ben közoktatási vezető és szakvizsgázott pedagógus oklevelet szerzett a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. 2010 óta a LFZE gyakorlatvezető tanára, emellett 2010-2020 között tanszakvezető a zeneiskola billentyűs tanszakán. 2015-ben mesterpedagógus minősítést ért el és szaktanácsadói megbízást kapott. 2017-2022 között az újjáalakult Fővárosi Zongora Munkaközösség szakmai vezetője.
2018-ban a „Házimuzsikálás- Családi koncertek” általa létrehozott formája, mint jógyakorlat, bekerült a Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktárba.
Növendékei rendszeres és sikeres résztvevői, díjnyertesei budapesti, országos és nemzetközi zongoraversenyeknek. Eredményes felkészítésükért számos alkalommal részesült felkészítő tanári különdíjban, pl. a Balassagyarmati Országos Négykezes és Kétzongorás Versenyen, a Nyíregyházi Országos Zongoraversenyen, az Országos/Nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyen és más rangos versenyeken.
Számos tanítványa választotta hivatásul a zenei pályát, és nyert felvételt zongora, csembaló, orgona, zeneszerzés, szolfézs-zeneelmélet, karvezetés és népi ének szakokra. Büszkeséggel, örömmel gondol vissza rájuk és mindazokra a kedves, egykori tanítványaira, akikkel sikerült megismertetnie a muzsikálás örömét, a klasszikus zene értékeit, és ezáltal életre szóló örömforráshoz juttatni őket.
2014-ben Budapest VI. Kerület, Terézváros Polgármestere a „Kiemelkedő Pedagógiai Munkáért” kitüntető oklevélben részesítette.
A „MOL Mester-M Díj -2017” életmű kitüntetését „több évtizedes, kimagasló tehetséggondozó tanári munkásságáért” indoklással, régi tanítványai felterjesztése alapján nyerte el.
2020-ban elsők között vehette át a Kovács Kálmánné emlékére alapított „Babszi-díj”-at, az „alapfokú zongorapedagógia fejlődéséért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként”.
2021- ben a tantestület szavazata alapján Tóth Aladár-díjban részesült.
2023-ban elnyerte a "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért"-díjat, kiváló tehetséggondozó tanári munkásságáért.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu