Tanáraink

Tanulmányait Béresné Szőllős Beatrixnál kezdte, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetének cimbalom szakán, G. Szeverényi Ilona növendékeként, kitüntetéses diplomával végezte el, 2005-ben. A III. Országos Rácz Aladár Cimbalomversenyen (2000) kiemelt nívódíjat, az I. és II. Népi Hangszeresek Országos Versenyén (2000; 2002) I., illetve megosztott I. díjat kapott. 2004-ben elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat.

Énektanulmányokat folytatott Faragó Lauránál, Ludy Vrijdag és Johannette Zomer énekkurzusain vett részt. A hollandiai Fontys Hogeschool voor de Kunsten régi ének-ensemble mester szakát 2013-ban, Hajnal Ildikó növendékeként végezte el. Új hangzásokat keresve középkori keresztesdalokat, laudákat és reneszánsz dalokat énekel saját, pengetett cimbalom- és psalterium kísérettel. Fellépett Magyarországon és Európa több országában.
A kutatás és külföldi szakirodalom fordítása mellett kiemelten érdekli a cimbalom- és psalterium-történet, valamint e hangszerek művészet- és kultúrtörténeti szerepe. E témában több cikket írt, tartott ismeretterjesztő előadásokat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A cimbalom különböző megszólaltatási lehetőségeit igyekszik megosztani növendékeivel is játékos improvizáció formájában.

2003-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakán szerzett diplomát.

2007-től a Kecskés Együttes, 2009-től az Animando Régi Zene Együttes tagja. Rendszeres vendéghallgatója a régizenei kurzusoknak.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu