Ez történt...

Lilien négy  éve tanul fuvolázni zeneiskolánkban Scholz Melindánál. Mint a megmérettetésre készített videójából is kiderül, nemcsak a fuvolázásban ügyes, hanem a légtornában is, és szeret történeteket kitalálni. Videójával a versenyen 3. helyezést ért el.

A Kreatív Fuvolaverseny ötlete Dudinszky Nóra fuvolatanártól származik, aki Sünizene címmel korai kötődést elősegítő és kreatív zenei foglalkozásokat vezet, és felnőtt furulyaoktató.

A versenyt azzal a gondolattal hirdette meg négy éve, hogy legyen a gyerekek számára az etűdök gyakorlása több kötelező tantervi anyagnál.
"Kreatív versenyünk bizonyította, hogy a gyerekek pillanatok alatt kapcsolják be gyermeki mesevilágukat, ha lehetőséget kapnak rá - állapította meg az első verseny után. - Egyazon etűdre sokféle történet és rajz érkezett, bizonyítván egy adott gyakorlat hányféle képpen értelmezhető. Célunk a fantázia szabadon szárnyalása, a kötelező etűdökben rejlő zenei, technika élvezettel való megközelítése."
A versenyre jelentkezők videói pedig megerősítették abban, hogy az elgondolás jó: a gyerekek szeretnek fantáziálni, alkotni, részesei lenni a műnek.

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu