Ez történt...

„Hangok a TAZI-ból” címmel iskolánk alkotó tanárait, növendékeit idéztük meg egy koncert keretei között. A Tóth Aladár Zeneiskola – és valamennyi létező nevű jogelődje – mindig is bázisa volt nemcsak a zenepedagógiának és a zeneszerzésnek egyaránt. Az egykori Fodor Iskola első évtizedeiben olyan zeneművészek tanítottak zeneelméletet, zongorát, mint például Weiner Leó, Kadosa Pál. Majd a második világháború után Dobszay László, Szokolay Sándor, Papp Lajos, később Pálfalvy József, Máriássy Félix. 

Az utóbbi évtizedekben nálunk tanult növendékek közül többen is hivatásul választották a zeneszerzést vagy a tudós életpályát, például Bartók György, Csengery Dániel, Dalos Anna, Darvas Benedek, Horváth Attila, Horváth Balázs, Kerékffy Márton, Németh Zoltán, Sáry Bánk, Ott Rezső, Veress Bálint, stb. Valamennyiüket Magyar Margit és Serei Zsolt tanította zeneelméletre.

 IMG_0079.jpgIMG_0083.jpg

 

 

 

 

 

macskaHangversenyünkön a "nagy öregek" közül Weiner Leó, Kadosa Pál, Szokolay Sándor, a fiatal zeneszerzők közülHorváth Balázs, Ott Rezső, Németh Zoltán és Sáry Bánk műveiből hallhatott a közönség.

Végül egy összeállítást készítettünk az iskola 115. jubileumára komponált „A macska és a hegedű” című meseoperából, amely zeneiskolánk egyik legnagyobb szabású projektje volt 2015-ben, melyben fellépett kétszáz gyerek, az Operastúdió énekesei és a TAZI szinte valamennyi tanára.

A mű szerzője Serei Zsolt, aki a mai napig tanít zeneelméletet a TAZI-ban.

A megszólaltatott művek színes palettát mutattak be ennek a gazdag 120 évnek a terméséből.

 

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu