Ez történt...

A TAZI ban a kirlylnyok is hegedlnekGyerekeknek is, tanároknak is jó mulatság volt a farsang, csütörtök délután, úgyhogy elmondhatjuk: ezzel a programunkkal TAZI-történelmet írtunk. Ilyen ugyanis még nem volt az elmúlt 120 évünk alatt. És hát mi másra való egy ilyen szép kor egész éven át tartó ünneplése, mint hogy olyasmit is csináljunk, amit még soha.

A szervezés a szolfézs tanszak érdeme, a plakátkészítéstől a regisztráción, sorszámosztáson át a konferálásig mindenre volt gondja Kiss Anna csapatának, sőt, még a jelmezes fellépést is vállalták, többen a gyerekekkel közösen is. A konferálásban elévülhetetlen érdemeket szerzett Lázár Dániel tanár úr, akiről eddig is tudtuk, hogy nemcsak kiváló zeneszerző, de a tanári hivatást is neki találták ki. Most pedig azt is láthattuk, hogy akár egy tehetségkutató showműsorban is megállná a helyét.A zsri rtkel

A zsűri - méltóságát minden körülmények között megőrizve - szintén hozzátette a magáét a rendezvény sikeréhez. Ki cirkuszi produkcióval (Sirokai Szabó Mátyás, mint extrém kerékpáros), ki bölcsességével (Véghelyi Kriszta, mint Eperke), ki zongorajátékával (Kertész Rita, mint Denevér) kápráztatta el a nagyérdeműt, ki lovagiasságával, karját nyújtva a későnek (Kohán István, az őrült karmester).

A jelmezeseket a regisztrációnál két kategóriába osztották, és ezeket a zsűri külön értékelte. Ami különös örömöt szerzett az értékelő négyesnek, az a zenei gondolattal, sok esetben produkciókkal fűszerezett jelmezesek ötletessége volt. Olyan kiemelkedő személyiségek tették tiszteletüket a TAZI első farsangján, mint Paganini mester, Beethoven, Freddy Mercury, George Michael, sőt, maga Tóth Aladár, iskolánk névadója. De világhírű énekesnő, dizőz is ellátogatott hozzánk, sőt, pompás ruhájában megjelent közöttünk Vivaldi Négy évszakából a Tél hercegnő.
charleston tncosnEzek után már azon sem csodálkoztunk, hogy egy gyönyörű hattyú is leszállt közénk, és kürtszóval mutatkozott be.

Amíg a zsűri fáradságos munkájával, az értékeléssel bajlódott, Vizeli Máté és zenekara húzta a talpalávalót, a jelmezesek pedig boldogan ropták.

Estére a kicsik elfáradtak ugyan, de jöttek helyettük komolyabb mulatságot kedvelők, így volt közönségük a TAZI csillagainak is, akik valamennyien felvételire, versenyre készülve mutatták be, hogy megérettek-e a továbblépésre.

Miként a zsűri zárszavai is megerősítették, ezt a programunkat jól megjegyeztük, és többé nem is feledjük. Találkozzunk jelmezben 2025-ben is!

 Képgalériánk itt tekinthető meg.

 

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu