Tanáraink

Gyerekkorát Pápán töltötte, a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Rácz Zoltán irányítása alatt. A Zeneakadémián töltött évek során a Mondo Quartettel a Luxemburgi Nemzetközi Ütőhangszeres Versenyen a négy díjazott kvartett egyikének tagjaként szerepelt. Ugyanebben az időszakban kezdett el az írott zenén kívüli ütőhangszeres játéktechnikákkal foglalkozni. Számos alkalommal lépett fel Európában és az amerikai kontinensen az Amadinda Ütőegyüttessel. Több világzenei együttesnek is alkalmi vagy állandó tagja volt, köztük a Triginta Percussion triónak, amely dél-ázsiai ütőhangszeres kultúrák zenéjéből táplálkozik.

2008-tól nemzetközi iskolákban tanított. Megközelítésében lényeges a kreativitás és a ritmushangszerekben rejlő dallamok felfedezése, a koordinációs feladatok sokféleségének hatása az idegrendszerre, valamint a minél tisztább zenei élmény közvetítése.

A zene mellett fontos szerepet játszik életében az irodalom és a mozgásművészet, mindkét területen aktív alkotóként és gyakorlóként, valamint tanárként is. Öt kötet szerzője (Sirokai Mátyás néven), 2020-ban Füst Milán-díjjal jutalmazták műveiért.

Két gyermek édesapja, Budapesten él.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu