Ez történt...

IMG 0242Így kezdtük el a 120. jubileumi tanévet - egyelőre még gyerekek nélkül.
Magyar Margit igazgató felolvasta a miniszteri oklevéllel jutalmazott nyugdíjba vonuló igazgatóhelyettes, Dunavölgyi Mária búcsúlevelét, melynek legszebb sorait idézzük:
"Furcsa lesz hogy hosszú idő után nem leszek köztetek a szép és hosszú évnyitó értekezleten. Nem indul el számomra a szokásos év eleji nyüzsgés, kérdés- és feladatáradat, a határidő-stressz, hogy aztán szusszanhassunk, úgy november környékén, hogy ez is rendben megvolt, elszaladt…
Most következik a "mit is kezdjék most magammal" kérdésének feldolgozása. Persze a közeljövőben sok feladatot bekészítettem már, és ki tudja, jöhetnek újak is… Tehát nem vagyok kétségbeesve. Sok minden eszembe jut, ami igazi szép emlék marad nekem, mint egy élményteli, színpompás kirándulós nap a családdal…
Hiányozni fogtok!"


Dunavölgyi Mária utóda az igazgatóhelyettesi pozícióban ütőtanárunk, Holló Miklós lett.IMG 0258
Hallhattunk egy keveset az oktatási környezet várható változásairól, és hogy igazgatónk miként látja ebben a Tóth Aladár Zeneiskola helyzetét.
"Mi az, amiről úgy érzem, nem változott-e falak között, mióta 23 évesen ide kerültem? Gyerekközpontú tanítás, a zenei kifejezés szükségességének megteremtése, a közösségi zenélés biztosítása, a kiemelkedő tanáregyéniségek munkája, a szellemi tevékenység a zenepedagógiai kiadványok irányába. A tehetség megtalálása, fejlesztése a zenei képességekben.
Látnunk kell egy folyamatot, hogy érezzétek: amit a hétköznapokban tesztek, a legnagyobb érték, melyet hitetek, elkötelezettségetek teremthet csak meg. Akkor lesz ennek az iskolának következő 120 éve, ha megtalálja az itt ragadni akaró, a TAZI közösségéért tenni akaró tanárokat, diákokat, támogatókat. (...)
IMG 0259Változó világunkban olyan értékeket őrzünk, melyek kiállták már az idő próbáját. Mindemellett szükségszerű hogy nap mint nap átgondoljuk, hogyan építhetjük be, fogadhatjuk el a változásokat munkákban, miként reflektálhatunk a gazdasági és társadalmi változásokra, az oktatással szemben támasztott elvárásokra."
Magyar Margit bemutatta az új kollégákat.
A távozó Lilik Judit helyett Hruby Edit és Bégány Csenge Anna fog magánéneket tanítani. Judit tanszakvezetői feladatait Kertész Rita veszi át.
Dunavölgyi Mária helyett Bóka Emőke tanít fagottot.
Új kollégáink között köszönthetjük még: Forró Fruzsinát (fuvola), Marosfalvi Tündét és Szabó Esztert (zongora), Sirokai Szabó Mátyást (ütő). IMG 0260IMG 0282

Gratuláltunk az év végén Tóth Aladár-díjjal jutalmazott Kovácsné Szabó Zsuzsa gitártanárnak, aki 31 éve tanít zeneiskolánkban, vezeti a gitárzenekart, és számos közösségi rendezvényünk aktív és kreatív szervezője, résztvevője, és - a jelek szerint is - igen népszerű tagja a tantestületnek.
Magyar Margit az évnyitó ünnepélyes részét lezárva az alábbi gondolatokkal kívánt sikeres, eredményes jubileumi tanévet:

"Hiszem, hogy nekünk itt egyetlen dolgunk lenne. Örömet adni és bizalmat építeni a gyerekekben a jövő felé. Magunkban is megteremtve ezt juthatunk előbbre. Más nem fog nekünk segíteni ebben. Ezért is válik egyre inkább fontossá, milyen közösséggé alakulunk. De hittel és bizalommal nyitom meg most ünnepi tanévünket, kívánva valamennyiünknek eredményes, örömteli feladatokat, sikereket, a TAZI közösségének tagjaként."

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu