Ez történt...

gálos foto3A tehetséggondozás területén nyújtható legrangosabb elismerést összesen négy egyéni kategóriában adják 2013 óta minden évben. „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben idén összesen ötvenen részesültek, „Életműdíjat” pedig hét szakember számára ítéltek meg. A jelöléshez két ajánló által készített közös felterjesztés szükséges. A díjazottak személyéről a szakmai előértékelés után a Pályázati Bizottság dönt. Az „Életműdíjban” olyan tehetséggondozó szakemberek részesülnek, akik legalább 20 éves folyamatos, kiemelkedő és eredményes munkát végeztek versenyfelkészítés terén, illetve módszertanilag kimagasló színvonalú tehetséggondozó, tehetségfejlesztő vagy tehetségsegítő tevékenységet folytattak.
A jutalom forrását a Nemzeti Tehetség Program (NTP) biztosítja. A díjakat Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár, Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, valamint Sándor-Kovács Dóra, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője adta át.

Halászné Veres Zsuzsa – a billentyűs tanszak korábbi vezetője, zongora mesterpedagógus, szaktanácsadó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára - "Kiváló tehetséggondozó" egyéni kategóriában kapta meg a legrangosabb tehetségsegítői díjnak számító elismerést. 

A zongoratanárnő, miután átvette a díjat kifejtette, hogy a zenei tehetség igen korán megnyilvánul.
„Felismerése, kibontakoztatása, gondozása számomra mindig különleges,inspiráló feladat és élmény, ami állandó önképzésre ösztönöz ma is – tette hozzá. - A tehetséggondozás fontos része a versenyzés. Úgy gondolom, a tehetségeknek fejlődésükhöz szükségük van a megmérettetésekre. A tanítványaim már évtizedek óta rendszeres résztvevői és díjazottjai a különböző regionális,országos és nemzetközi zongoraversenyeknek. Sikeres felkészítésükért sok alkalommal kaptam tanári különdíjat magam is.bona2

Több,mint négy évtizedes tehetséggondozó tanári tapasztalatomat és tudásomat igyekszem továbbadni a tanárjelölt hallgatóimnak és az érdeklődő kollégáknak is. Nagy megtiszteltetés és boldogság számomra, hogy a Mol Mester-M Díj 2017 - életműdíj után, erre az elismerésre is érdemesnek találtak!” 
H. Veres Zsuzsa számos növendéke választotta a zenei pályát hivatásul, nemcsak zongora, hanem orgona, csembaló, zeneszerzés, szolfézs-zeneelmélet, karvezetés és népi ének szakokon továbbtanulva. Megkérdeztük, kiket tudna kiemelni közülük, de azt felelte:
„Nem szívesen emelnék ki neveket, mert nemcsak zongoristaként vannak tanítványaim a pályán, van aki zeneszerző lett, más szolfézstanár, Zeneakadémiát végzett népi énekes, csembalóművész, zongorahangoló… - és sorolhatnám. Mindegyikükre egyformán büszke vagyok, és a legtöbbjükkel kapcsolatban állok. A kapcsolatunkat jellemzi, hogy időnként szerveznek „régi növendék találkozókat”. A díjat kimondottan a tehetséggondozásért, a versenysikerekért kaptam, de ez csak egyik részét képezi a munkámnak. Zenepedagógusként a tehetséggondozás mellett a másik fő célom, hogy a különböző zenei képességű növendékeimet mind a klasszikus zene bűvkörébe vonjam, és a zongorázással életre szóló örömforráshoz juttassam.”

Gratulálunk a díjhoz!

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu