Május 5-én megtartott éves közgyűlésén a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSZ) zenepedagógusokat jutalmazott a Magyar Művészetoktatásért plakettel. Zeneiskolánkból ketten is elnyerték a kitüntetést: IMG 0083.

A tehetségeket szárnyukra bocsátó pedagógusok elismerésére készített kisplasztika egy táltos paripát ábrázol. A díjat előterjesztés alapján az MZMSZ és MZTSZ delegáltjaiból alakult kuratórium ítéli oda - első ízben 2002-ben adták át.
A plakettet Jakabné Muity Mária, az MZTSZ elnökségi tagja, az MZTSZ Országos Zenepedagógus Tagozatának elnöke, és Ember Csaba, az MZMSZ elnöke adta át a kitüntetetteknek.

Eckhardt Gábort öt évtizede köti Terézvároshoz a hivatása: itt tanult, itt dolgozik a mai napig.
1984 és 2012 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, illetve igazgatóhelyettese volt. 1990 óta tanít a Zeneakadémián. 2012 óta a Tóth Aladár Zeneiskola zongoratanára, gyakorlatvezető és mentortanára.
Szakmai vezetői tevékenységében nagy figyelmet fordít a tanárképzés és a tanártovábbképzés feladataira is.Eckhardt Gábor
Nemzetközi versenyek, fesztiválok, kurzusok zsűritagja, meghívott előadója. Értékteremtő megújító szándékú kezdeményezésekkel segíti növendékei és tanár kollégái munkáját.
Sokoldalú munkájának fontos része a zenei tehetségek felismerése és támogatása. Növendékei rendszeresen nyernek felvételt zeneművészeti szakgimnáziumokba, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, és sikeresen szerepelnek hazai és nemzetközi zenei versenyeken, fesztiválokon.
Közreműködött a szakközépiskolai és az alsófokú zongoratanítás tantervének összeállításában, valamint országos zenei versenyek szabályzatának készítésében, szakmai lektorálásában.
Rendszeresen vezet zenei gyerekműsorokat és zenepedagógiai ismeretterjesztő előadásokat.
Tanári tevékenységét a nyitottság, az empátia, a szakmai elkötelezettség, a kreativitás és a teljességre való törekvés jellemzi.

Magyar Margit közel négy évtizede végzi kiemelkedő színvonalon zenetanári, mentori, innovátori tevékenységét, a zenei nevelés három szintjén.
A Tóth Aladár Zeneiskol igazgatói és szolfézs-zeneelmélet tanári munkája mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára, tantervíró, tantervek megújítója, a zenetanári módszertani képzések szervezője motorja a Metronom nonprofit Kft. szakmai vezetőjeként.
Megálmodta, létrehozta és munkatársaival folyamatosan fejleszti a Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktárat, valamint a Zene-tantárat.
Több zenepedagógiai módszertani szakkönyvet szerkesztett és adott ki.
Létrehozta és működteti a zenetanárok 120 órás módszertani képzését, több száz zenetanárt segített ezáltal a pályán maradásban.
Fáradhatatlanul dolgozik a pedagógusképzés, a továbbképzés, a szaktanácsadók képzésének jobbításán, részt vesz a jogalkotás véleményezésében, a fővárosi zeneiskolai versenyek szervezésében és támogatásában.

Gratulálunk mindkettőjüknek!

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu