Ez történt...

xivbosendorferMagyar Valentin zenei tanulmányait 2006-ban kezdte a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában. Fényes tehetsége hétévesen tűnt föl, amikor a 2013-as nyíregyházi XIII. Országos Zongoraversenyen kiemelt 1. helyezést ért el. 2013-2015-ig Eckhardt Gábor zongoraművésznél tanult a Tóth Aladár Zeneiskolában, majd 2015-ben felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe. Itt Eckhardt Gábor mellett Hargitai Imre és Wágner Rita egyengették a fejlődését. 2019 őszétől az egyetem klasszikus zongora szak alapképzésén (BA) folytatta tanulmányait Némethy Attilánál és Szokolay Balázsnál, jelenleg az intézmény mesterszakos növendéke, tanárai Várjon Dénes és Farkas Gábor.
Hazai és külföldi pódiumok rendszeres fellépője, több nemzetközi zongoraverseny díjazottja. 2020-ban megnyerte a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Yamaha versenyt, valamint megosztott Fischer Annie-ösztöndíjban részesült. 2021-ben a Junior Prima Díjat vehette át. 2022 májusában a Zeneakadémián megrendezett Kocsis Zoltán-díj zongora kategóriájának első díját nyerte el megosztva.
Bösendorfer- koncertünkön is játszik egyik kedvenc zeneszerzőjétől, Rachmaninovtól. Egy interjúban elárulta, hogy a romantika korszakában született művek nagyon közel állnak hozzá. „Magamat is romantikus alkatnak tartom, ugyanakkor mindig más a »kedvenc« zeneszerzőm. Mindig van egy-két olyan mester, akiknek a művei magukkal ragadnak, és mélyen beleásom magam a munkásságukba, de ez időszakonként változó. A legutóbbi két ilyen zeneszerző Rachmaninov és Liszt volt.”
2023 áprilisától Berlinben folytatja tanulmányait.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu