Rendezvényeink

A Tóth Aladár Zeneiskola zongora tanszaka – az iskola egykori igazgatója, a fővárosi és országos zeneiskolai hálózat volt szakmai vezetője Kovács Kálmánné emlékére – a magyar kortárs zene tanításának népszerűsítésére, a zongorás kamarazenei kultúra ápolására országos fesztivált hirdet az alapfokú zeneiskolákban, művészeti iskolákban tanulók számára, hagyományteremtő céllal. A program támogatni kívánja a zenepedagógia és a magyar kortárs zeneszerzők alkotó kapcsolatát, közös tevékenységét, ősbemutatók létrehozását.
A fesztivál gálahangversenyén kerül átadásra a Kovács Kálmánné emlékét őrző, a magyar zongorapedagógia fejlődéséért alapított „Babszi-díj”.

Az I. Magyar Kortárs Kamarafesztivál időpontja: 2019. november 15.
Rendezője: Tóth Aladár Zeneiskola AMI
Helyszíne: 1063 Budapest, VI. Szív u. 19-21.

JELENTKEZÉS: a kitöltött jelentkezési lapot kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elküldeni.

A részvételhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatokat kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elküldeni, vagy a helyszínen személyesen leadni a regisztrációnál.

Jelentkezési határidő (végleges regisztráció): 2019. szeptember 30.

Részvételi díj: csoportonként 6000,- Ft, melyet kérünk a végleges regisztráció után, számla ellenében átutalással teljesíteni. További információk a jelentkezési lapon olvashatók.

A Fesztivál célja:
A társas zenélés hagyományainak megőrzése, fejlesztése a növendékek széles rétegének bevonásával, új magyar kamarazenei művek megismerése, a hangszeres zenei képességek kiművelése az együttjátékban. Tehetségkutatás. Szakmai találkozás lehetősége a kortárs magyar zenepedagógiával foglalkozók számára.

Rendelkezésre álló hangszerek: 1 Bösendorfer zongora, egymanuálos csembaló, ütőhangszerek
Részvételi feltételek:
-    A versenyen nem vehet részt olyan tanuló, aki akár jelenleg, akár korábban középfokú vagy felsőfokú zenei tanulmányokat folytat(ott) az adott szakon.
-    Egy tanuló legfeljebb két kamaracsoportban szerepelhet.
-    A kamaracsoportok létszáma 2-8 fő.
-    A szólamkettőzés nem megengedett.
 A Fesztivál anyaga: 2 mű, melyek karakterükben eltérnek egymástól.
1.    1950. január 1-én vagy utána született magyar zeneszerző műve
2.    Szabadon választott mű, bármely korábbi zenei korszakból
Műsoridő: minimum 3, maximum 8 perc.
A műsoridő nem léphető túl, a színpadra érkezés behangolt hangszerrel történik.
Korcsoportonkénti megkötés nincs.

A kamaracsoportokban életkortól és tanulmányi időtől függetlenül vehetnek részt a növendékek, zongora és bármely más hangszeres összeállításban. A tanár – diák formációkban egy tanár részvétele engedélyezett.  
Szólóhangszeres zenemű tanári zongorakísérettel történő előadása nem megengedett.
 Díjazás: a kiemelkedő produkciók a 3 tagú szakmai zsűri értékelése alapján Minősítő Oklevélben részesülnek (arany, ezüst, bronz), és minden résztvevő Emléklapot kap. A fesztivál gálahangversennyel zárul.
A zsűri értékelésének szempontjai: előadásmód, stílusismeret, intonáció, műsorválasztás, színpadi jelenlét.
A zsűri a döntését a résztvevők életkori sajátosságainak figyelembe vételével hozza meg.

Kérjük jogtiszta kották használatát!
Azokat a műveket, melyek nyomtatásban nem jelentek meg, kéziratból is lehet játszani, de ebben az esetben kérjük a szerző írásos engedélyét a mű előadására, és egy rövid ismertetőt a szerzőről. Ha a fesztiválon hangzik el ősbemutatóként a mű, akkor a leírás kötelező.

A fesztivált egy naposra tervezzük. Túljelentkezés esetén a november 16-i napon is lehet program.
A fesztiválon fénykép és videofelvétel készül, mely pedagógiai célú nyomtatott anyagokban és az iskola honlapján, valamint sajtó anyagban is megjelenhet, ha ahhoz a résztvevő együttes tagjai hozzájárulnak.
Az utazási és étkezési költségekről a résztvevők maguk gondoskodnak.

Adatkezelési nyilatkozat: A jelentkezés során beérkező, önkéntesen szolgáltatott adatokat csak a szervezés érdekében szükséges mértékben és a Fesztivál programjának és dokumentumainak lezárásáig kezeljük. Azt követően csak a Fesztivállal kapcsolatos, közreadott, nyilvános, nyomtatott anyagokat és a nyilvános internetes adatokat őrizzük meg.

A Fesztivál kiírása innen tölthető le.

A Műsorfüzet itt olvasható.

További cikkeink a témában:

24 formációnak drukkolhattunk az I. Magyar Kortárs Kamarazenei Fesztiválon

 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu