Tanáraink sikerei


2018:
honlapra Halászné Veres Zsuzsa 1A MOL MESTER-M DÍJ 2017. évi életmű kitüntetettje Halászné Veres Zsuzsa zongoratanár, aki több évtizedes kimagasló tehetséggondozó tanári munkásságáért nyerte el a díjat. Számos növendékét indította el a zenei pályán, emellett tanítványai rendszeres és sikeres résztvevői, díjnyertesei a különböző hazai és nemzetközi zenei versenyeknek.
Növendékei nagyon ragaszkodnak hozzá, gyakran 10-13 évig a tanítványai maradnak.
Halászné Veres Zsuzsa 1989 óta iskolánk tanára, mesterpedagógus, szaktanácsadó, tanszakvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetem gyakorlatvezető mentortanára, a Fővárosi Zongora Munkaközösség szakmai vezetője.
A díjátadáson bemutatott film itt tekinthető meg.
 
 
 
2016:
Nyugdíjba vonult kollégánk, Vass Valéria Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.
Magyar Margit a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át, mellyel részben a zeneiskolában folyó megújuló zenepedagógiai munka fejlesztésében vállalt szerepét ismerték el.
 
Arató Ágnes 
Kiváló Tehetséggondozó-díjat kapott iskolánk kitűnő zongorakísérője, Arató Ágnes.
 
A kitüntetés annak elismerése, mennyire fontos a versenyző gyerekek számára a korrepetíció. A verseny legnehezebb perceiben ugyanis már csak a zongorakísérő van a gyerekek mellett, és az ő szakmai tudásán, empátiáján lélekjelenlétén nagyon sok múlik, nemcsak a a megmérettetés, de a felkészülés során is.
Ácsné Szily Éva

Ácsné Szily Éva hegedűtanár kapta a pedagógusszakma egyik legmagasabb rangú elismerését, az Eötvös József-díjat, kiemelkedő oktató-nevelő munkája, életpályája, a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettsége elismeréseképpen, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető didaktika és mentortanáraként.

Ácsné Szily Éva 1987 óta tanít iskolánkban, emellett fővárosi szaktanácsadó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatvezetője és didaktika tanára. Bemutató tanításokat és továbbképzéseket tart, zsűritagként rendszeresen részt vesz az ország különböző zeneiskoláiban rendezett versenyeken.
Tanári tevékenységének sikereit 2001-ben Németh László díjjal, 2004-ben a Halász Ferenc alapítvány díjával is elismerték. Munkássága különösen a kezdő hegedűsök tanításában kiemelkedő jelentőségű. Számos egykori növendéke futott be komolyabb szólókarriert.

 
 
 2014:

Bárczy István-díjat kapott Budapest Főváros Közgyűlésétől Magyar Margit, több éves kiváló zenepedagógiai munkásságáért.
A Bárczy Istvánról, Budapest hajdani főpolgármesteréről - aki 1901-től 1906-ig Budapest közoktatási ügyosztályának vezetőjeként újjászervezte a főváros iskolaügyét - elnevezett díjat a hivatalos indoklás szerint Magyar Margit az alapfokú művészetoktatás fejlesztéséért, vezetői tevékenységéért kapta.

2013:

Feketéné Kurcsinka Erzsébet pedagógus nap alkalmából kormánykitüntetést, Németh László-díjat kapott.
Zongoraművész-tanári diplomáját 1977-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneakadémián. 1986 óta tanít iskolánkban, korrepetítorként az ének-, vonós- és a fafúvós tanszak munkáját segíti. Az iskolánkban működő Tóth Aladár Operastúdió állandó zongorakísérője, közreműködik növendékeink versenyszereplésein.
 
"Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" - díj
 
2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni" latin közmondásból származik.
 
2013: Magyar Margit igazgató, és Ácsné Szily Éva hegedűtanár 
 
 
 

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu