Zenekarok, együttesek

Tücsök zenekar

Zenekarunk 1989-ben alakult a kisiskolások, azaz a vonós hangszereken 2-3 éve tanuló gyerekek számára. Fontos kiegészítője és pillére az egyéni óráknak, hiszen a közös zenélés öröme könnyen átsegít a hangszertanulás kezdeti nehézségein. Próbáink során 25-30 tagunk hetente másfél órában ismerkedik a zenekari játékkal, ahol a szólamokkal vonós tanszakunk tanárai foglalkoznak. Az utóbbi időben örvendetesen megnövekedett a zenekarba járó vonós gyerekek létszáma, így két csoportban folytatjuk a munkát. Lehetőséget kapnak az egészen kezdők is, akár 1-2 év eredményes tanulás után bekapcsolódhatnak a Kistücsök Zenekar munkájába. A két csoport egy-egy mű erejéig fellép együtt is, így a kicsik is megtapasztalhatják a nagy létszámú együttesben való játék élményét. Repertoárunk a barokk táncoktól kortárs zeneszerzőink darabjaiig terjed.

Rendszeresen játszunk az iskola hangversenyein, emellett az elmúlt években sikeresen szerepeltünk különböző zenekari versenyeken. Felléptünk még a Budapest Music Center könyvtára által rendezett, Sáry László, Szervánszky Endre, Járdányi Pál vonósokra írt műveit bemutató sorozatban, valamint Soós András Mikrokozmosz átiratait bemutató koncerteken.

Munkánk nemcsak a közös zenélésről szól, hiszen a tanulás mellett tagjainknak sok lehetősége van barátságokat is kötni. Nyári táborainkban a zene mellett helyet kap a mozgás és a játék is. Az együttesben töltött évek felkészítenek az Ifjúsági Zenekarban való részvételre.

Tucsokzenekar.JPG
klasszikus3.jpg

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu