Tanáraink

Ötévesen kezdett el hegedülni a nagykanizsai Farkas Ferenc Városi Zeneiskolában Plánder Katalinnál, majd Jakobovics Árpádnál. Ebben persze nagy szerepet játszott az is, hogy édesapja, Vizeli József és nagybátyja, Vizeli Balázs is prímás, így folyamatos hegedűszó mellett nőtt fel. Tizenkét évesen véglegesen a zenei – igaz, a családi hagyománnyal ellentétben a komolyzenei – pálya mellett döntött, ennek érdekében egy évig a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában tanult Véghelyi Krisztánál. Körülbelül ekkor kezdte el komolyabban érdekelni a zeneszerzés is.

2003-ban felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Itt hegedű szakon Kertész István, zeneszerzés szakon Kocsár Miklós és Csemiczky Miklós tanítványa volt. 2013-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen hegedűművész-tanár Master diplomát szerzett, szintén Kertész István irányítása alatt. Ugyanebben az évben brácsából felvételt nyert a népi vonós Master szakirányra is, ahol elsőévesként Nagy Zsolt, másodévesként Árendás Péter osztályának tagja volt, majd 2015-ben népi vonós tanári végzettséggel fejezte be a Zeneakadémiát.

Rendszeresen koncertezik különböző együttesek tagjaként. Alapító tagja az ország egyik legelismertebb világzenei formációjának, a 2007 óta működő Góbé zenekarnak. Szintén alapító tagja a Simplicissimus Régi Zenei Együttesnek, amelyben barokk hegedűn játszik. Fontosnak tartja a különböző zenei stílusok (komolyzene, népzene, jazz stb.) közötti kapcsolatok felfedezését és felhasználását, ugyanis véleménye szerint ezek egyidejű művelése sokkal inkább elősegíti az ember fejlődését, mintsem hogy hátráltatná, valamint nem állnak annyira messze egymástól, mint azt sokan gondolják vagy szeretnék.

A zeneszerzéssel sem hagyott fel, állandó jelleggel komponál, főként a komolyzene és a filmzene keretein belül. 2018-ban 1. díjat nyert a Magyar Zeneszerzők Egyesületének zeneszerzőversenyén, valamint szintén ugyanebben az évben Junior Prima díjban részesült népművészet-közművelődés kategóriában. 2019 szeptembere óta a Pécsi Tudományegyetem Oktatás és Társadalom – Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója.

2013 szeptembere óta a Tóth Aladár Zeneiskola hegedűtanára és népi vonós tanára.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu