Tanáraink

Trombitaművész-tanár diplomáját 1994-ben szerezte meg a Zeneakadémián Varasdy Frigyes növendékeként. Zeneakadémistaként Maurice Andre, Canadian Brass, John Wallace, Bernard Soustrot mesterkurzusain vett részt.

1993-től rendszeresen játszott szólistaként Lehotka Gáborral, Ruppert Istvánnal, Teleki Miklóssal a Magyar Filharmónia által szervezett koncerteken itthon és külföldön egyaránt, és szólistaként öt lemezt is készített. 1995-ben eMeR-Ton díjat kapott és 2000-ben Artisjus előadói díjat nyerte el. Számos hazai és nemzetközi verseny győztese. A Brass in the Five rézfúvóskvintett, a Modern Art Orchestra, az UMZE kamaraegyüttes, a TEA együttes, a M.J. Showorchestra/Németország/, G.G.A.C. Philharmonic Orchestra/Dél-Korea/, a Turbó Méhek, a Jammal & the Groove Troop tagjaként sok hazai és hollywoodi sztárral játszott, illetve turnézott világszerte /Presser Gábor, Bud Spencer, Kincses Veronika, Pierre Richard, Jean Claude van Damme, Demjén Ferenc, Miklósa Erika, Eötvös Péter, Amadinda együttes, Brigitte Nielsen, Tóth Gabi, Kiraly Viktor, Caramell stb. /.

Növendékei számos országos és nemzetközi versenyt nyertek vagy helyezettek lettek. A legutóbbiak: 2015 tavaszán a brno-i Nemzetközi Trombitaversenyen két növendéke is 2. helyezést ért el, 2017 őszén a Lubik Imre Országos Trombitaversenyen 2. helyezést és különdíjat értek el és 2019 telén az I. Budapesti trombitaversenyen egy első, egy második és két harmadik helyezést értek el a növendékei. Tanári munkáját a Tanügyigazgatás 2007, 2009 és 2010-ben külön díjjal jutalmazta. A növendékei a budapesti, grazi, bécsi, karlsruhei és a trossingeni Zeneakadémiára illetve a Bartók és a Weiner Konzervatóriumban nyertek felvételt. Korábbi növendékei már itthoni és külföldi nagyzenekarok szólamvezető trombitásai és nagyon sokan tanítanak is. Van, aki már professzori címet is megszerezte /Kováts Krisztián/. Richter Gábor növendéke, aki a lipcsei Gewandhaus szólótrombitása, a Prima-Primissima Junior Prima díjat kapta meg 2009-ben. 2019 óta mestertanár és több éve már a Zeneakadémia gyakorlatvezető és mentortanára.

 emblemablue

tehetsegblue

ohnobackground

Tóth Aladár Zeneiskola
Alapfokú Művészeti Iskola

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye
Akkreditált Kiváló Tehetségpont
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
a Debreceni Egyetem és a
Pécsi Tudományegyetem Partneriskolája

Cím: 1063 Budapest, Szív u. 19-21.

Telefon:
+36-1-4130459
+36-1-3428104
+36-1-4130818

E-mail: tazi@tothaladar.hu