Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóhelye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fenntartója:

 

 

 

 

1952-2012-ig iskolánk fenntartója,

2013-tól működtetője:

 


Iskolánk a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

 


NTP-AMI-17-0064

Zenés élet a színpadon

A pályázati beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk partnerei:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

 
 
 
 
 
 
Pécsi Tudományegyetem
 
 
 
 
 
 

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

 
 
 
 
 
 

Eötvös 10 Közösségi

és Kulturális Színtér

 

Magyar Zeneiskolák

és Művészeti Iskolák Szövetsége

 
 

 

 

 

 

Zenetanárok Társasága

 

 

Két koncert egy napon a Liszt Múzeumban

Két különleges koncertet szervez egy napra a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, november 23-án, szombaton.
15:30-tól a „Zene szava, Isten szava” című, koncerttel egybekötött interaktív előadásra kerül sor Esztó Zsuzsanna, a Zeneakadémia nyugalmazott tanára, a Liszt Múzeum Alapítvány kuratóriumi tagja vezetésével, a Kamarateremben.
Ugyanitt kezdődik 19 órakor a Dr. Szilágyi András pszichiáter emlékére megrendezett hangverseny, amelyet Szokolay Balázs szervezett. A pszichiáter zongoristaként maga is fellépett a Liszt Társaság koncertjein, és Liszt Ferenc személyisége címmel könyvet írt a mesterről.
A „Hommage a Szilágyi András" - Szokolay Balázs és művésztársai, barátjuk emlékére... című koncert műsorán elhangoznak Bach, Liszt, Massanet, Debussy és Kodály művek. 
 

Ingyenes gyermekfoglalkozással várja a családos közönséget a Liszt Ferenc Emlékmúzeum - október 26-án fókuszban a divattörténet

A 2019-20. évadtól a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont azzal kedveskedik családos látogatóinak, hogy szombati matinékoncertjein ingyenes gyermekfoglalkozást biztosít 3 éves kor feletti gyermekek számára. Ezen felül minden hónap utolsó szombatján családi napot rendez.
A matinékoncertet megelőzően a látogatók 9–11 óráig a 19. századi élettel ismerkedhetnek különféle témakörökön keresztül.
A korhatár 3–99 év.
A program ingyenes (anyagköltségekre felajánlásokat köszönettel fogadnak). A legközelebbi alkalommal, október 26-án a divattörténetbe avatják be az érdeklődőket a kurátorok. A gyerekek többek közt korabeli szabású ruhákba öltözhetnek be.
 

Rekviem egy fiatalon elhunyt művész-tanárunkért

Tíz évvel ezelőtt, 2009. október harmadikán egy végzetes pillanat örökre megváltoztatta a 21. századi magyar zenei előadóművészet történetét.

Vékony Ildikó, a korszak egyik legkiválóbb muzsikusa nélkül a körülötte és általa virágzó, időnként ünnepien felragyogó, majd a csendes hétköznapokban lassan tovább élő és érlelődő zenei tevékenységek és élmények örökre megszűntek gazdagítani azokat, akik hallgatóként vagy közreműködőként muzsikus életének részesei voltak. - Az emlékhangverseny szervezői így foglalják össze a rendezvény célját. - Mi, akik személyiségének és tevékenységének varázslatos sokszínűségét a vele való találkozásban és együtt zenélésben személyesen is átélhettük, az emlékezésen túl annyit tehetünk, hogy az általa játszott és kedvelt, a neki ajánlott és az emlékére készült művek (többek között erre az alkalomra készült ősbemutatók) előadásával megpróbáljuk életben tartani azt a szellemi világot, amiben valamikor együtt lehettünk.

Ezen a hangversenyen többek között egy olyan különleges emlék felidézésével is, amelyről egyedülálló módon videofelvétel készült, megőrizve Ildi sokunk által csodált Bach-játékát.

ÉGI ÉS FÖLDI SZÜLETÉSNAP -EMLÉKHANGVERSENY
Vékony Ildikó halálának 10. évfordulóján, Soós András 65. születésnapján
 
Időpont: 2019. október 3. csütörtök, este fél 8 órakor
Helyszín: Nyitott Műhely
(Bp. XII. ker. Ráth György u. 4.)

 

Vendég: Gémesi Géza

 

ARS SACRA Fesztivál Faragó Laurával

70. születésnapja alkalmából szeretettel várja - az ARS SACRA Fesztivál keretében adott szólóestjén - a Tóth Aladár Zeneiskola tanárait és növendékeit iskolánk népi ének tanszakának alapítója, Faragó Laura.
 
 
Az ARS SACRA Fesztivál programjának helyszíne és időpontja:
Budapest – Fasori Evangélikus Templom
Budapest, Városligeti fasor 17.
2019. szeptember 20. péntek este 19 órakor:
 
Faragó Laura szóló estje A MAGYAR NÉPBALLADA ÉS A BIBLIA címet viseli.
 
A műsor itt tölthető le.
 
 
 
 

Szakmai jegyek igényelhetők a Magyar Rádió Énekkarának Pesti Vigadó-beli előadására

A Magyar Rádió Énekkara következő előadásában Rossini Kis ünnepi miséjét tűzte műsorára. A koncertre kedvezményes szakmai jegyeket lehet igényelni.
 
A koncert 2019. szeptember 9-én, hétfőn, 19:30 órakor lesz a Pesti Vigadóban.
 
Műsor: ROSSINI: KIS ÜNNEPI MISE - PETITE MESSE SOLENNELLE
 
 „Petite Messe Solennelle, négy szólamra, két zongora és harmónium kíséretével. Készült Passy-ban, nyaralásom alatt” – jegyezte fel a partitúrában Rossini. „Tizenkét énekes elégséges az előadáshoz, mégpedig nyolc a kórusba, négy a szólókhoz, együttvéve, mint tizenkét kerub. Isten bocsássa meg következő hasonlatomat. Tizenketten voltak az apostolok is az Utolsó vacsorán, úgy ahogy Leonardo freskója ábrázolja. És – ki hinné! – tanítványaid között is voltak, akik hamis hangot énekeltek. Uram, bízzál bennem, az én vacsorámon nem lesz Júdás és az enyéim tisztán és szeretettel zengik majd magasztalásod és e szerény kompozíciót, ami öregségem utolsó halálos vétke.”
 
Közreműködik: a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
Rácz Rita, Megyesi Schwartz Lúcia, Szerekován János, Palerdi András (ének)
Tóka Ágoston (harmónium)
Réti Balázs, Vékey Mariann (zongora)
 
Vezényel: Csillag Béni
 
Az érdeklődők szakmai jegyet igényelhetnek a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.
 
A szakmai jegy ára: 1.500,- Ft. A megrendelt jegyeket az előadás előtt, a helyszínen lehet átvenni.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!