A záróhangversenyen együtt énekelt velünk a Zeneakadémia közönsége

110 év - 110 perc címmel, telt ház előtt rendezte meg a Tóth Aladár Zeneiskola a jubileumi tanév zárókoncertjét a Zeneakadémia Nagytermében.

 

A Himnuszt követően Magyar Margit tartotta meg ünnepi beszédét, méltatva az iskola 110 évét, kiemelve zenepedagógiai értékeit, és röviden megemlékezve az elődökről lezárta a jubileumi tanévet.

A koncert első felében versenygyőztes tanítványink játszottak, szinte valamennyi tanszakunk képviseltette magát ilyen módon.

A szünet után a már befutott művészek követték a legkiválóbb növendékeket - valamennyien egykor diákjai vagy tanárai voltak a Tóth Aladár Zeneiskolának.

A koncert közönsége előtt adta át Magyar Margit az idei Tóth Aladár-díjat - a tantestület döntése szerint Ácsné Szily Éva, számos versenygyőztes hegedűs növendékünk (többek között a koncerten is szerepelt Sárréti Márton) felkészítő tanára kapta az elismerést és a jutalmat.

 

Magyar Margit három Örökös Igazgatói címet is adományozott a zeneiskola három volt igazgatójának: Fehér Lászlóné (Gabi néni), Kovács Kálmánné (Babszi néni) és Wambach Ferencné (Ilmi néni) viselheti ezentúl ezt a rangot.

Az ünnepi esemény záró pillanataiban a koncertterem valamennyi jelenlevő hallgatója és szereplője közösen énekelte el Liszt Ferenc Ünnepi dalát, a TAZI Ifjúsági Zenekarának közreműködésével. Vezényelt Héja Benedek.

 

Az ünnepi hangverseny moderátora Eckhardt Gábor zongoraművész-tanár volt.

Az eseményről készült képgaléra itt tekinthető meg.

A koncert utáni fogadás képei itt láthatók.

 

 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!