Vetélkedtek a budapesti zeneiskolások

Március 10-én összemérte tudását három kerület zeeiskolája a TAZI három csapatával. A kreatív vetélkedőnek az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér adott helyet. 

A jó hangulatú szellemi párbajban résztvevő csapatok elsőként tesztet töltöttek ki. Többek közt olyan kérdésekre kellett válaszolniuk: Mi volt a Fodor Zeneiskola zenepedagógiai célkitűzésének három alappillére? Milyen pedagógiai újdonságok kötődnek a Fodor zeneiskolához? Ki volt Tóth Aladár? A tesztkérdésekre a Tóth Aladár zeneiskolában február elején megnyílt kiállítás anyagából lehetett felkészülni.

A vetélkedő második részében a csapatok prezentációt adtak elő iskolájuk egy jelentős tanáráról vagy tanítványáról. A TAZI csapatai Kadosa Pál zeneszerző, zongoraművész, Dénes László hegedűtanár és Hara László fagottművész munkásságát mutatták be néhány perces vetített előadásukban.
 
Amíg a zsűri értékelte a csapatok teljesítményét, a résztvevők zenei tudásukat is megcsillantották: egy-egy szabadon választott zeneművet adtak elő.
 
A résztvevő csapatok az alábbi iskolákat képviselték:
Rákosmente Bartók Béla AMI (XVII. ker.)
Erkel Gyula Zeneiskola AMI (IV. ker.)
Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola (XI. ker.)
Nádasdy Kálmán AMI (XXII. ker.)
Tóth Aladár Zeneiskola AMI (VI: ker.) zongoristák, gitárosok és fúvósok.
 
A vetélkedőről készült fotók itt tekinthetők meg.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!