Kadosa-rendezvényünk visszhangot vert

Cikk jelent meg a Parlando legfrissebb számában a TÓTH ALADÁR ZENEISKOLA, a ZENETANÁROK TÁRSASÁGA és az EURÓPAI ZONGORATANÁROK SZÖVETSÉGE szervezésében megrendezett Kadosa-napokról.

A cikk így méltatta zeneiskolánk idei, jubileumi tanévének jelentőségét: "A 2013/14-es tanév különleges, mert olyan időszak következik a zeneiskola életében, amikor a kezdet-kezdetétől, vagyis születésétől, 1903-tól kezdve, 110 évet átfogva visszatekinthetünk majd a több mint egy évszázad alatt itt történt eseményekre. A tanév folyamán a programok felidézik, és megpróbálják mélyebben megismertetni mindazt, ami kiemelkedővé érlelte ennek az iskolának helyét a többiek sorában. Megtapasztalhatjuk, milyen tartalmat és rangot adtak az itt oktató, nevelő, majd nagyhírűvé vált és nagy zenei-szellemi örökséget ránk hagyó tanárok, zeneszerzők, mesterek. Egyfajta visszautazás ez az időben, melyben a múlttal olyan találkozások születhetnek, mintha részesei lennénk magunk is az eltelt időszaknak. Élő történelem lesz ez a tanév, és annál mélyebb, maradandóbb, gazdagítóbb élményeket tartogat, minél nagyobb megismerési vággyal, kíváncsisággal, felfedező örömmel lapozgatunk vissza az elmúlt tizenegy évtized történéseibe."

 

 

A Kadosa Pál emlékhangversenyeket illetve a hozzá kapcsolódó konferenciát október 19-20-án láthatták az érdeklődők. A program zárórendezvénye a Budapest Music Center nemrég felavatott új hangversenytermében egy Kadosa-zenekari mű előadásával fejeződött be.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!