Előképző

Az előképző tanszak célja, hogy a gyermekek megszerezzék a hangszertanulás megkezdéséhez szükséges zenei alapismereteket, sok énekléssel, játékkal és mozgással. A zenetanulás általában, de nem kötelezően, az előképzőben kezdődik. Sok gyerek már előképzős tanulmányainak elején tudja, később milyen hangszeren szeretne játszani. Másokról még csak annyit sejtenek a szüleik, hogy érdekli őket a zene, de ennek a vonzalomnak még nincs határozott iránya. Az előképzőben eltöltött egy-két év alatt sok minden kiderül, többek között az, hogy alkatilag melyik hangszer áll hozzájuk közel, s ez jelentősen megkönnyíti annak eldöntését, hogy ők milyen hangszeren folytassák tanulmányaikat.

Óvoda

Az énekelni szerető, zene iránt érdeklődő gyermekek már óvodás korban elkezdhetik a zenetanulást. Minden szeptemberben előképzős csoportot indítunk két VI. kerületi óvodában (Szív utca 6., Városligeti fasor 28.) heti két, 30 perces foglalkozással. Előképzős csoportjainkba más óvodákba járó gyerekek is jelentkezhetnek. Iskolánkban olyan előképzős csoportokat is indítunk, melyekben angol és német nyelvű dalok megtanításán keresztül a gyermekek nyelvi érdeklődésének megalapozásához is segítséget adunk.

Általános iskola

A legtöbb gyermek számára az általános iskolákban működő zenei előképzős csoportok jelentik az első találkozást a zenetanulással.
Az előképzős csoportokat a Tóth Aladár Zeneiskola tanárai szervezik és vezetik. A képzés heti  2x45 perc, melyet VI. kerületi tagiskoláinkban kora délutáni időpontokban tartunk.

Az oktatás menete:

1. évfolyam (az általános iskolák 1. osztályos növendékei számára):
játékos ismerkedés a hangok birodalmával
2. évfolyam (az általános iskolák 2. osztályos növendékei  számára):
ismerkedés a zenei írás és olvasás rejtelmeivel sok énekléssel és játékkal

A szolfézs előképzős jelentkezési lap innen tölthető le.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!