Magánének

Az éneklés a zenekultúra alapja, egyidős a tudatos zeneélés kezdeteivel. Az európai műzene a 16-17. századig szinte kizárólag énekes zenét jelentett, de az énekhang az önálló hangszeres zene kialakulása után is megtartotta fontosságát. A motetta, a mise, a madrigál, az opera, az oratórium, a kantáta és a zongorakíséretes dal az utóbbi ezer év alatt jött létre. Ezek a vokális műfajok folyamatosan változnak és a mai napig a zeneművészet, a hangversenyélet és a színpadi kultúra részei maradtak.

Ha énekelni szeretnél,
magánének tanulmányaidat csak a mutálás befejeződése (azaz 16-18 éves korod után) kezdheted, mert csak ekkor alakul ki, hogy pontosan milyen hangszínű és hangterjedelmű lesz a hangod. Előnyt jelent, de nem kizárólagos feltétel, ha korábban már tanultál valamilyen hangszeren.

Ha énekelni tanulsz,

erősebb, csengőbb, szebb színű lesz a hangod (a beszédhangod is). A helyes légzés által tested-lelked egészségesebbé válik. Helyes testtartás, mozgás- és öltözködéskultúrát tanulsz, sokféle műfajjal (népdal, műdal, opera, musical stb.) ismerkedsz meg. Énekelhetsz zongorakísérettel, együttmuzsikálhatsz hangszeres és énekestársaiddal. Tudásodat kipróbálhatod a rendszeres fellépési lehetőségeken, a közös órákon, a koncerteken, a budapesti és országos énekes találkozókon és versenyeken, kurzusokon. Részt vehetsz a Tóth Aladár Operastúdión belüli műhelymunkában, közreműködhetsz a Stúdió előadásaiban. Nyaranta részt vehetsz a nyári zenei táborokban (Verőcei Nyári Zenei Fesztivál).

A jelentkezési lap innen tölthető le.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!