Murányi Eszter

2002-ben szereztem diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének Zeneelmélet-Szolfézs-Karvezetés szakán.
Zeneszerető és aktívan zenélő családban nevelkedtem, tulajdonképpen „belenőttem” a zenébe. Tagja voltam a Magyar Rádió Gyermekkórusának, majd tizenhat évig az Angelica leánykarban énekeltem.
Pályakezdőként egykori zeneiskolámba hívtak „vissza” dolgozni, volt tanáraim kollégájaként a Continuo Zeneiskolában kezdtem tanítani, majd hét évig a Hubay Jenő Zeneiskola szolfézstanára, és gyermekkórusának vezetője voltam. A 2015/2016-os tanévet Kínában töltöttem: a Zeneakadémia Kecskeméti Kodály Intézetének szakmai koordinációjával ekkor alakult a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben a Kodály Pont, s felkérést kaptam a „Kodály-koncepció” szerinti alapfokú zeneoktatás kialakítására.
Hazatérésem után lettem a Tóth Aladár Zeneiskola szolfézstanára illetve a Tóth Aladár Gyermekkórus vezetője, a 2018-as tenévtől kezdve pedig gyakorlatvezető tanárként a Zeneakadémia hallgatóit is fogadom az óráimon.
Kórusvezetőként is sokat koncertezem Magyarországon és külföldön. 2003-tól 2014-ig vezettem a Cseszka Edit által alapított Tavasz nőikart. Vegyes kórusomat, a „La Caffettiera Stioppetá”-t még olasz szakos hallgatóként Perugiában, az ottani nyári egyetem ösztöndíjasaként 2004-ben alapítottam. 2005 óta az ELTE olasz tanszékének vagyunk a kórusa. (www.stioppeta.hu)
Szerencsés vagyok, mert olyan fantasztikus tanáregyéniségektől tanulhattam, akik életre szóló zenei munícióval láttak el – ezt szeretném továbbadni minden gyereknek és felnőttnek, aki csak a „közelembe kerül”.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!