Ifjabb Kohán István Revolúciója a Müpában

Új, izgalmas, forradalmi, amit az ifjabb klarinétos Kohán István - akinek édesapját jól ismerjük - művel a hangszerével. Érdemes meghallgatni október 3-án 19.30-kor a Müpa Fesztiválszínházában.

A Tokióban élő magyar klarinétos, Kohán István napjaink egyik legizgalmasabb fúvós szólistája. Pályafutása a 11. Tokyo Music Competition első díjával és közönségdíjával indult 2013-ban. Kohánt ezt követően tizenöt versenyen huszonnégy díjjal jutalmazták, köztük az International Clarinet Associations Young Artist Competition első díjával. 2013-ban zeneművészeti Junior Prima-díjjal ismerték el, 2017-ben pedig az Aoyama Music Award kitüntetettje lett. A japán The Clarinet magazin szerint Kohán „a klarinétos világ új hőse”.
Amellett, hogy koncertező művészként járja a világot, a Tokyo College of Music óraadó tanára, és zeneszerzőként is aktív. Fellépésein a klasszikus repertoáron túl saját szerzeményeket, hangszereléseket és improvizációkat is előad. Szívesen bővíti a klarinétirodalmat új kompozícióival, melyeket zenei gyökerei inspirálnak. Édesapja kiemelkedő klezmermuzsikus, így a műfajt anyanyelveként ismeri. A magyar népzene is ihlető forrás számára.
Kohán István a Yamaha művésze. A japán céggel való együttműködés hozzásegíti, hogy zeneisége a legkiválóbb hangszerek révén még magasabb szintre jusson.

Müpabeli koncertjén zongorán közreműködik: Yamagami Souhei.

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!