A természet hangjai a Müpában

November 14-én 19:30 órától a Müpában a zeneszerzők egyik legkedveltebb múzsájához szól a muzsika, A természet hangjai című hangversenyen. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Vajda Gergely vezényli, közreműködik a nemzetközi rangú német bariton szólista: Stephan Genz.
 
Műsor:
Mahler: Egy vándorlegény dalai
Rautavaara: Cantus arcticus - concerto madarakra és zenekarra, op. 61
Mahler: 1. szimfónia
 
Mahler egész életműve arról tanúskodik, hogy a környezet zenei impulzusára mennyire érzékenyen reagált, I. szimfóniája panteista szimfonikus poémaként is értelmezhető. 
A közelmúltban elhunyt finn zeneszerző, Einojuhani Rautavaara az északi sarkkör lápvidékén élő madarak énekét illesztette 1972-ben írt, varázslatos világokat festő zenekari darabjába. A madárhangok felvételről szólalnak meg, bizonyos esetekben lelassítva.
 
A Müpa 1.500,- Ft-os kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosít a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének tagjai részére.
Kedvezményes jegyigényt a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. mail-címre szíveskedjenek megírni, majd visszaigazolás után a Bálna TEX irodában (1093 Budapest, Fővám tér 11-12. 1. emelet) a nevük bemondásával tudják megvásárolni.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10:00-18:00, szombaton 11:00-15:00, vasárnap zárva.
Nem MZMSZ-tagok számára az alábbi oldalon van lehetőség a hangversenyre jegyet váltani teljes áron.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!