Kedvezményes jegyeket lehet kérni a Müpába

Vásáry Tamás és a Kodály Filharmonikusok december 11-én 18 órakor a Müpában ad koncertet, amelyre most 1.500 Ft/db. áron lehet kedvezményes jegyeket kérni zeneiskolánk tanárai és diákjai számára. 
A jegyigényeket a jelentkezők egyénileg jelezhetik a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mailcím legkésőbb december 8-án 18 óráig. Az igényelt jegyek az előadás előtt a Müpa jegypénztárában vehetők át legkésőbb az előadás kezdete előtt fél órával.
 
A koncert programja:
 
2016. december 11. vasárnap 18:00
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 
Kodály: Marosszéki táncok
Elgar: e-moll gordonkaverseny, op. 85
Sibelius: d-moll hegedűverseny, op. 47
 
Közreműködők:
Kokas Dóra - cselló
Kállai Ernő - hegedű
Vezényel: Vásáry Tamás
 
A brit Edward Elgar alkotását Kokas Dóra szólaltatja meg, aki Perényi Miklós és Mező László irányításával folytatta tanulmányait a Zeneakadémián, de részt vett Starker János, Steven Isserlis és Rados Ferenc kurzusain is. Számos nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést.
Kállai Ernőt személyesen Itzhak Perlman hívta meg az egyik leghíresebb zenei központba, a New York-i Juilliard School of Music egyetemre tanulni, ahol ösztöndíjasként 2012 tavaszán szerzett diplomát - közben a New York-i Filharmonikusokkal is fellépett. 
A szép műsort az először (1927-ben) zongorára írt, majd (1930-ban) zenekarra átírt Kodály-mű, a komponista saját gyűjtésű és saját maga által lejegyzett népi dallamokat feldolgozó Marosszéki táncok nyitja. E dallamok érdekessége, hogy bár Marosszékről származnak, Kodály más vidéken talált rájuk. "Kecskemét, amely szült, Galánta, amely nevelt. Marosszék, ahova mindig vágytam és sose jutottam el” - írta egy feljegyzésében.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!