"Élesben" lép fel a nagybőgő

A Zeneakadémia Koncertközpontja által életre hívott, tanszékeket és tanszakokat bemutató "Élesben" című sorozat főszereplői 2015.10.28–án a bőgősök lesznek.
A vonós hangszercsalád legmélyebb hangszerének játékosai, amelyek többnyire „csak” a harmóniai alap támasztékát nyújtják, ezúttal szólóhangszerként fognak feltűnni. A koncerten, amelyen a tanszak tanárai, Fejérvári Zsolt és Kubina Péter mellett hallgatók is fellépnek, s nemcsak olyan jól ismert művek hangzanak fel a nagybőgő éneklő hangján, mint Schumann eredetileg klarinétra írott fantáziadarabjai, vagy Weiner Leó csellóra és zongorára írott románca, hanem olyan ritkaságok is, mint a 20. századi legendás bőgővirtuóz, Montag Lajos (1906–1997) darabja, a Mikrokoncert, vagy egy másik jeles bőgőjátékos, Bernhard Alt (1903–1945) kuriózumnak számító műve, a négy nagybőgőre írott szvit. (Fotó: zeneakademia.hu)
 
A koncertre zeneiskolai csoportok számára ingyenes belépési lehetőséget biztosít a Zeneakadémia, de ennek feltétele a regisztráció, melyet a következő e-mail címen várják 2015. október 22-én 11óráig:
kovacs.szilvia@zeneakadémia.hu
 
Műsor:
Sperger: D-dúr szonáta
Misek: A-dúr szonáta
Schumann: Fantasiestücke, op. 73
Koussevitzky: Chanson triste, op. 2
Bottesini: Fantasia „La Sonnambula”
szünet
Rheinberger: Abendlied
Weiner: Románc, op. 14
Kurtág: Bagetellek op. 14/d fuvolára, nagybőgőre és zongorára
Montag:Extreme
Montag: Mikrokoncert
Alt: Szvit négy nagybőgőre
 
Játsszák: Fejérvári Zsolt, Kubina Péter (nagybőgő), Jóföldi Anett (fuvola) Csalog Gábor, Várhalmi Vera, Vitályos Balázs (zongora) és a Nagybőgő Tanszak hallgatói.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!