SOLI DEO GLORIA, avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai - Eckhardt Gábor előadása

SOLI DEO GLORIA – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai címmel tart előadást Eckhardt Gábor zongoraművész, zeneiskolánk tanára, 2015. szeptember 27-én 15 órakor az Őbudai Társaskörben.
 
Az előadás az Ars Sacra Fesztivál keretében hangzik el. 
Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt műsora egyaránt szól általános iskolásoknak, gimnazistáknak és felnőtteknek. A fiatalok mai felfokozott vizualitását, hétköznapi valóságát kapcsolja össze az igényes akusztikus élményekkel és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel. A műsor célja elgondolkodtatni, természetessé tenni a zenehallgatást, felébreszteni a tudatos hallgatás igényét.
Az élményt az előadást kísérő vetítés és néhány fiatal (zeneiskolás, konzis) művészjelölt közreműködése hitelesíti. A műsor a zenetörténet hívő nagyjain keresztül mutatja be a műalkotás folyamatát. Megpróbál alternatív válaszokat megfogalmazni úgy a művek létrejöttében játszott Teremtői szándékról, mint a tudatos emberi erőfeszítések szükségességéről vagy éppen a Tiszta Forrás felkutatásáról. Közben felvillantja a vallás szerepét is a zeneszerzők hétköznapi életében. 
Műsoron: Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Liszt, Csajkovszkij, Bartók és Orbán György művek, valamint magyar autentikus népdalok.
Előzetes regisztráció az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen vagy a 250-0288 telefonszámon
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!