Május 9: Európa-napok az ország 18 városában

Május 9-én, az 1950-es Schuman-nyilatkozat évfordulóján az Európai Unió minden országában, így Magyarországon is az európai békét és egységet ünnepeljük. Ebből az alkalomból országszerte 18 városban lesznek Európa-napi rendezvények.
 
Az Európa-nap szervezői: az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, valamint a minden megyében megtalálható Europe Direct tájékoztató irodák.
 
A gyermek- és családi programok mellett az Európa-napokon a Europe Direct irodák munkatársai adnak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos kérdésekben, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, az Unió egyes célkitűzéseiről. A cél az, hogy a látogatók minél többet tudjanak meg az Európai Unióról, Európáról, Magyarország EU-tagságáról.
 
Az idei Európa-napokon kiemelt figyelmet fordítanak a tájékoztatásra arról, milyen jelentős mértékben járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához. A nemzetközi fejlesztés európai éve lehetőséget kínál arra, hogy Európa még többet tudjon tenni a fejlődő országokért. Az érdeklődők információkat kaphatnak az EU munkahelyteremtéssel, beruházásokkal, éghajlatváltozással, energiapolitikával kapcsolatos céljairól is.
Az Európa-napra érdemes egy kicsit készülni is, hiszen a helyszínen EU-totót tölthetnek ki a résztvevők. A főnyeremény egy kétszemélyes, négy napos utazás Brüsszelbe. 
Az eseményről bővebben a Facebook-oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!