Nemzetközi Kórusfesztivál - Europa Cantat XIX Pécs 2015

Az Európai Kórusszövetség - European Choral Association - háromévente rendezi meg rendszerint 2000-4000 énekest vonzó 10 napos nemzetközi kórusfesztiválját. 2015. július 24. és augusztus 2. között Pécs városa ad otthont a rendezvénynek. Az EUROPA CANTAT nyitott, mindenféle versengést nélkülöző fesztivál, amely remek programokat kínál énekkarok, karnagyok, zeneszerzők, kórustitkárok-szervezők-menedzserek és egyénileg résztvevő karénekesek számára, műfaj, kor és kórus típusra való tekintet nélkül. Egyedülállóan színes és gazdag programkínálatukkal szeretnének megszólítani mindenkit, aki kiváló szakemberektől és a többi résztvevőtől tanulni, más kultúrák kincseivel megismerkedni szeretne. "A fesztivál óriási kihívás és lehetőség is egyben, hogy megmutassuk, mennyire tudjuk a közösségi énekléssel átszőni és jobbá tenni a világot" - olvashatjuk a műsorfüzetben.
A délelőtti órákban több kategóriában, 57 féle műhely munkájában vehetnek részt az érdeklődők. Kínálnak énekes műhelyeket mindenki számára, kottát jól olvasó, felkészülten érkező énekeseknek, beküldött hanganyag alapján kiválasztott kórusok, ifjúsági kórusok, karnagyok és zeneszerzők, valamint fiatal rendezvényszervezők számára is. A délutáni és esti órákban megtelik zenével a belváros, koncertek, Zene Expo, kórusok éjszakája és közös éneklés várja a közönséget. A regisztrált kórusok számára fellépési lehetőséget biztosítanak. A részletes program itt olvasható.
Regisztráció 2014. november 30-ig a csatolt linken lehetséges. További információk - jelentkezés feltételei, részvételi díjak - a fesztivál honlapján olvashatók. 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!