Újra nyit a Liszt-kukacok Akadémiája

2014. szeptember 20-án szombaton újra indul a Zeneakadémia népszerű foglalkozás-sorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája, ami nem más, mint kiscsoportos zenés beavató foglalkozás 6-10 éves gyerekeknek.
 
A „Liszt-kukacok Akadémiája” elnevezésű zeneakadémiai ifjúsági programok célja a jövő közönségének megnyerése: további klasszikus zenei csodákat mutatni azoknak a gyerekeknek, akik a Goldberg-variációkat hallják otthon, azokat pedig, akiknek csak a techno szól a fülbe dugott kis hangszórókon, elkalauzolni másféle zenei tájakra. A Liszt Ferenc téri épületbe olyan kiscsoportos foglalkozásokra hívják a 6–10 éves korosztályt, amelyeken nemcsak a hangszereket, a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg a gyerekekkel, hanem beavatják őket a hangversenyszervezés és -rendezés műhelymunkáiba is: fölépíthetik LEGO-kockákból méretarányosan a Nagytermet, eljátszhatják LEGO-figurákkal, hogyan érkezik meg a művész, miként készül a koncertre, hogyan gyülekezik a közönség. És persze megismerkedhetnek a programsorozat arcával, Liszt-kukaccal is.
 
 
A 900 forintos jegyeket személyesen, a Zeneakadémia Jegypénztárában lehet megvásárolni. Belépőt csak a foglalkozásokon részvevő gyermekek számára szükséges váltani, a szülők számára  abelépés díjtalan.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!