Ezer év kórusműveiből énekel az Ifjú Zenebarátok Kórusa

Palestrina, Lasso, Scrandelli, Mozart és Kersch műveket énekel március 23-án vasárnap 18 órakor az Ifjú Zenebarátok Kórusa a XIII. kerületi Pozsonyi úti református templomban.

Az Ifjú Zenebarátok Központi Kórusát 1965-ben a "Jeunesses Musicales" magyarországi tagszervezete nevében Havas Mariann személyes felkérésére alapította Ugrin Gábor karnagy.

Megalakulása után az énekkar hamar "berobbant" a magyar hangversenyéletbe mind az acapella, mind az oratóriuméneklés terén. Vezető zenekarokkal és karmesterekkel adott közös koncerteket - ezek közül is kiemelkedő volt például Bach Máté passiója a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Ebből a koncertből annak idején Hungaroton lemez is készült. 

Olyan kiváló karmesterekkel dolgozott együtt a kórus, mint Lehel György, Lukács Ervin, Joó Árpád, Heltay László, Pál Tamás, Medveczky Ádám, Fischer Ádám, Fischer Iván, Eötvös Péter, Szabó Tibor, Kovács János, Selmeczi György, Déry András és Héja Domonkos. Önálló koncertjein madrigálokat, motettákat, Liszt, Kodály, Bartók, Bárdos és Szőnyi műveket, a capella misét, spirituálékat énekelt.
A hazai szereplések mellett sokat turnéznak külföldön is.
 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!