Budapesti Fuvola Akadémia 2018, világhírességekkel

2018. május 27-én vasárnap a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában lesz a Budapesti Fuvola Akadémia 2018 második szakmai napja. A program során mesterkurzust tart a világhírű Marina Piccinini,  a Peabody Institute of the Johns Hopkins University, Baltimore, Maryland, U.S.A. fuvolaprofesszora, valamint a francia Sandrine Tilly, az Orchestre National du Capitole de Toulouse szólófuvolása. Előadást tart az Adams European Flute Centre menedzsere Peter Swinkels, valamint a világhírű fuvolafej- készítő, Tobias Mancke Németországból. Mindemellett gyári szinten képviselik magukat a rendezvény kállításán a világ vezető fuvolakészítő márkái, mint a Wm. S. Haynes, a Verne Q. Powell az Egyesült Államokból, valamint a Yamaha is.
Az est fénypontja a Quintessenz Lipcsei Fuvolaegyüttes koncertje, amelyet megelőz Ittzés Gergely kivételes fuvolás stand up-ja.
További információt, a részletes programot, valamint a regisztrációs felületet a Budapesti Fuvola Akadémia honlapján találják meg az érdeklődők.
 

Zenei pályára készülők figyelem: jelentkezzetek a Konzi XIII. Őszi Zenei Táborába

A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium idén is megrendezi a zenélni szerető diákok részére őszi zenei táborát érdeklődő és az intézményben továbbtanulni szándékozó tanulók részére, 2017. október 27-29. között.
 
A táborról szóló információkat itt lehet letölteni.
A jelentkezési lapot pedig itt.
A jelentkezési határidő: 2017. október 16.
 
 

Tablet alkalmazással bővült a Liszt Ferenc Emlékmúzeum időszaki kiállítása

A tárlók kiegészítéseként ingyenesen igénybe vehető tablet alkalmazás segítségével további érdekességeket tudhatnak meg a látogatók Liszt és Itália kapcsolatáról, képeket nagyíthatnak ki, és az adott városokhoz köthető zenei részleteket hallgathatnak meg. A magyar és angol nyelvű verzión túl az olasz partner által készített tárlók leírását olaszul is megtalálhatják az érdeklődők.
A változó kiállítás megnyitójára már elkészült magyar nyelvű érintőképernyős alkalmazás angol változatában is hamarosan böngészhetünk, melynél a képernyőn látható térképen egy adott várost kiválasztva tudhatunk meg érdekességeket Liszt ott-tartózkodásával kapcsolatban.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett iskolánk

Örömmel adjuk hírül, hogy benyújtott pályázatunk alapján az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ érdemesnek ítélte iskolánkat az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére. 

 

 

Életútinterjú-kötet iskolánk egykori tanára, Béres János furulyaművész-tanár munkásságáról

Megjelent egy interjúkötet a Magyarnak lenni…sorozat 133. köteteként Béres János életútjáról, A furulyám, jaj de szépen szól… címmel.
 
A Kairosz Könyvkiadó várja az érdeklődőket, barátokat és családtagjaikat a 87. Ünnepi Könyvhéten pavilonjához, a Budapest belvárosi Vörösmarty térre (V. kerület).
Béres János művész-tanár, népzenekutató az életéről és munkásságáról szóló kötetet 2016. június 12-én, vasárnap dedikálja, 16:00 – 17:00 között a 64-es pavilonnál.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!