Barokk zenei továbbképzés tanároknak

„TITOKZATOS BARIKÁDOK” Billentyűs barokk zenei műhely zenepedagógusoknak címmel barokk zenei továbbképzés lesz április 23-án a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában.
 
Az előadók, Horváth Anikó és Csizmadia Angelika F. Couperin csembalódarabjának címével a barokk zene-felfogás, kottaírás, játékmód, előadás rejtélyeinek – vagy rejtvényeinek – megoldásához, megfejtéséhez szeretnének kedvet csinálni. Zenetanításunk alapköve az idén 330 éve született J. S. Bach, Händel és D. Scarlatti művészete, érdemes tehát a kor zenélési gyakorlatával, előadói, pedagógiai hagyományaival és billentyűs hangszereivel (főleg a csembalóval) közelebbről megismerkedni.
"Célunk nem lehet a specializálódás, az eszközök leszűkítése, inkább szemlélet-bővítés, tudás-gazdagítás, gondolkodásunk, zene-értésünk elmélyítése. A barokk esztétikájának ismerete későbbi művek-stílusok előadásában, tanításában is kamatozhat, és segítheti a zenélés szabadságát, rugalmasságát, a játékos önállóságát." - vallják az előadók. - "Szeretnénk téveszméket oszlatni, beidegződéseket oldani, kérdéseket közösen átbeszélni, friss szemmel-füllel közelíteni a mindannyiunk által annyira szeretett korhoz és szerzőkhöz. Lehetőség lesz a csembaló kipróbálására, különböző előadások összehasonlítására, elméleti írások ajánlására, konzultációra, tapasztalatcserére."
A szünetben Schön Károlyné Tódy Ilona Éva vezetésével mozgásos pihenő (Kovács módszer) segít a résztvevők figyelmét frissen tartani.
 
A továbbképzés időpontja: 2015. április 23. csütörtök 9.00-13.00
Helye: Vujicsics Tihamér Zeneiskola Oltai terem (2000 Szentendre, Duna korzó 16.)
A részvételi díj: 1000 Ft
Aki tanúsítványt is kér, annak 1500 Ft (5 órás nem akkreditált képzés, ami a 120 órába beszámítható). Ez esetben ezt előzetesen jelezni kell a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!