30 éve Tóth Aladár nyomában

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt a Tóth Aladár Zeneiskola névfelvételének 30. évfordulóján rendezett ünnepi programsorozatunkra 2016. október 20. és 25. között.

 

2016. október 20. és 22. között második alkalommal kerül sor a Kovács Kálmánné, iskolánk egykori zongoratanárának emlékére rendezett szakmai napokra a Tóth Aladár Zeneiskolában.

Október 20-án, csütörtökön 10.00 órától A zongorázás és a zenélés öröme címmel Becht Erika zongoratanár, gyakorlatvezető tanár és Kékesi Judit zongoraművész-tanár tart workshoppot Kurtág György: Játékok c. műve és Sáry László: Kreatív zenei gyakorlatai alapján. Október 21-én, pénteken 10.00 órától Soltész Anikó csembalóművész-tanár  Barokkóstoló című előadásában barokk művekkel foglalkozik a zeneiskolai tananyagból, 15.00 órától Pozsár Eszter zeneterapeuta a Tanulási problémákkal küzdő gyerekek zeneiskolai fejlesztéséről tart közös órát a résztvevőkkel. A zárónapon, október 22-én szombaton 9.30 órától Eckhardt Gábor zongoraművész-tanár kurzusának címe: Klasszigorúság? Klasszabadság? - avagy az élő bécsi klasszika. 

Az előadások mellett hangversenyekkel is várjuk a résztvevőket. A kurzusok beosztása itt, a koncertek részletes programja itt olvasható. A meghívó itt tölthető le.

 

 

Október 24-én hétfőn a Nyílt Napon többféle programmal várjuk az érdeklődőket. 14.00 órától a zeneirodalom csoportokkal Magyar Állami Operaházba látogatunk.

17.00 órától Zoboki Gábor építész előadását hallhatják híres operaházak és hangversenytermek akusztikájáról "Süket építészek, vak akusztikusok" címmel. Helyszín: a Fodor-terem.

18.00 órától Serei Zsolt - Cziczó Attila: A macska és a hegedű című gyermekoperáját vetítjük. A felvétel a Y. Menuhin és Ch. Hope meséjéből készült opera bemutatóján készült 2015. május 18-án. A terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztráció szükséges, kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen. A filmvetítés helyszíne az zeneiskola Fodor-terme

 

 

Október 25-én kedden 17.30 órakor  a névadónkról készült kiállítás megnyitójára és a jubileumra készült interjúkötet sajtóbemutatójára kerül sor. A kötetben "A zene és a zenetanítás szolgálatában" címmel névadónkról szóló emlékezések, valamint a zeneiskola meghatározó pedagógusaival, híressé vált növendékeivel készült beszélgetések olvashatók.

19.00 órakor ünnepi hangversennyel zárjuk a programsorozatot. Meghívott vendégeink: Hegyi Barnabás kontratenor, Oláh Vilmos hegedűművész és Vásáry Tamás Kossuth- és Corvin-lánc díjas zongoraművész. A keddi programok helyszíne: a Zeneakadémia Solti-terme.

A programsorozat fővédnöke Hassay Zsófia, Budapest VI. Kerület Terézváros polgármestere, védnöke dr. Tolnai Marianna, a KLIK Belső-Pesti Tankerületének igazgatója. Díszvendég: Tóth Mária (Maria Reichardt).

A programok meghívója itt tölthető le. 

 

 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!