Alma Mater Koncertek

A Tóth Aladár Zeneiskola új sorozatának második hangversenyén kamarazene-műveket hallgathat a közönség egykori növendékeink együtteseinek előadásában.
Időpont: 2016. március 2. szerda, 18.00 óra. Helyszín: a Fodor-terem. A belépés ingyenes!
 
Korossy-Khayll Csongor (hegedű), Balogh Ádám (zongora) és Devich Gergely (cselló) a Zeneakadémia hallgatói. Előadásukban F. Mendelssohn: d-moll trióját és Piazzola : Négy évszak-Tavasz című művét hallhatjuk.
New Yorkból, a Juilliard Schoolból érkezik hozzánk az Eris Quartet (képünkön), akik Haydn, Beethoven és Bartók műveket adnak elő. Az együttes tagjai: Alice Ivy-Pemberton és Králik Abigél (hegedű), Daniel Hass (gordonka), Jasper Snow (mélyhegedű).

 

Az Eris String Quartet a Perlman Music Program nyári vonós táborában alakult 2014-ben. Részt vettek Michael Tilson Thomas mesterkurzusán, ahova Merry Peckham, az elismert Cavani String Quartet csellistája készítette fel őket. Több New York City fellépés után, 2015 februárjában az USA közszolgálati rádió (NPR) “From The Top” műsorában Danny Elfman filmzeneszerzővel szerepeltek. Azóta a  tagok együtt és külön is előadásokkal és koncertekkel járják az Egyesült Államokat. Az idei tanévtől mind a négyen Kovner ösztöndíjjal a Juilliard School tanulói. A Kovner ösztöndíj négy évre ingyenes tanulmányokat biztosít a legtehetségesebb komolyzenész növendékeknek. 

 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!