Interaktív jazztörténet II. rész

2019. április 1-én 18.00 órától folytatódik a zenés jazztörténeti előadás a 10 éves jazz tanszak rendezésében: élőzenei kísérettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a modern irányzatokkal.
A korszakokról és stílusjegyekről Márkus Tibor tart előadást a tanszak tanárainak zenés közreműködésével.
Helyszín: a Fodor-terem. A program plakátja itt tekinthető  meg. Mindenkit szeretettel várnak!

 

 

A Zeneiskolánk éjszakája visszatér!

2019. április 26-án pénteken ismét színes programokkal várjuk az érdeklődőket: 13.30 órától a legkisebbek ismerkedhetnek a nálunk tanulható hangszerekkel a Hangszersimogatókon, hangszerbemutató koncerteken. 17.00 órától folytatódnak a nagysikerű, már hagyományos programok: a Fordított órák és növendékeink szerzeményeinek ősbemutatói. A sok zenélés mellett kreatív egyedi kirakójátékokat is kipróbálhatnak az érdeklődők a 14.00 órakor kezdődő játszóházban. Tanáraink és zenei együtteseink koncerteznek az este folyamán, végül Táncház zárja a rendezvényt.

A program plakátja itt tekinthető meg. Mindenkit szeretettel várunk a nyílt napon!


 

 

 

 

Jelentkezés a 2019-2020. tanévre

A Tóth Aladár Zeneiskola szeretettel vár a 2019-2020. tanévben is minden általános- és középiskolás diákot, aki kedvet érez a zenetanuláshoz.

Hangszeres tanszakainkra jelentkezni lehet 2019. április 29-én vagy 30-án 16.00 és 18.30 óra között az iskola központi épületében .

A zeneiskolai felvételi beszélgetésen a gyerekek hangszeres- és zenei alkalmasságát vizsgáljuk, tanácsot adunk a hangszerválasztáshoz.

 

 

Balogh Katalin tanárnőre emlékezünk

Balogh Katalin 1980 és 2002 között nevelte iskolánkban a zene és a fuvolázás szeretetére növendékeit. Vékony alakjára, kissé zárkózott, humorral átitatott egyéniségére élénken emlékezünk.
Bár közel két évtizede a Józsefvárosi Zeneiskola fuvolatanára lett, kapcsolatát nem szakította meg kollégáival, figyelte az itt folyó szakmai munkát. Érdeklődése, érzékenysége sok kisgyermeknek segítette fejlődését.
Utolsó munkahelyének - a Józsefvárosi Zeneiskolának - nekrológját itt olvashatják.
Fiatalon hagyta el földi útját. Emlékét kollégáinkkal együtt megőrizzük.

Magyar Margit és a Tóth Aladár Zeneiskola tantestülete

 

 

10 éves a Jazz tanszak

2019. január 7-én hétfőn 18.00 órától interaktív jazztörténeti előadással ünnepel a tanszak. Ritmusjátékokkal és élőzenei kísérettel ismerkedhetnek az érdeklődők a jazz-zene történetével. A korszakokról és stílusjegyekről Márkus Tibor tart előadást. Közreműködnek a tanszak tanárai. A program tavasszal folytatódik.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyszín: a Fodor-terem. A plakát itt tekinthető meg.
 

 

 

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!