Felvételi elő-meghallgatásokat tart a Bard College

A New York-i  Bard College Zeneművészeti Konzervatórium felvételi elő-meghallgatásokat tart Budapesten, korlátozott számú jelentkező részére. Az úgynevezett "prescreening" időpontja: 2019. november 17.
 
Kik jelentkezhetnek?
1. Elsősorban idén (a 2019-2020-es tanévben) érettségiző, vagy korábban érettségizett fiatal tehetségek, a következő hangszerekből: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fagott, klarinét, oboa, fuvola, trombita, kürt, harsona, tuba, zongora, hárfa, ütőhangszerek.
2. Már diplomát szerzett fiatal zenészeknek lehetőségük van kétéves (Advanced Performance Studies) képzésen részt venni a következő tanszakokon: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fagott, klarinét, oboa, trombita, kürt, tuba.
3. MA diplomával rendelkező zongoristák jelentkezhetnek a Bard „Piano Fellowship” programjára, ahol intenzív korrepetitor-képzésen vesznek részt. (Ők Mr. Erika Switzernél jelentkezhetnek. További információ: a Bard Conservatory honlapján.)
4. Legalább BA diplomával rendelkező zenészek jelentkezését is várja az egyetem a TŌN (The Orchestra Now) zenekarba a következő hangszerekből: hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fagott, klarinét, oboa, fuvola, trombita, kürt, harsona, tuba, hárfa, ütőhangszerek.
Mit érdemes tudni az előfelvételi meghallgatásokról?
A meghallgatásoknak nincs kötött repertoárjuk, szabadon választhatóak a darabok, de mindenkitől várunk legalább egy gyors, technikás és egy lassú tételt. A felvételizők készüljenek két különböző karakterű darabbal vagy tétellel, lehetőleg eltérő zenetörténeti korokból. Zenei részletek előadása is megengedett. Ha a jelentkező nem tud zongorakísérőről gondoskodni, a darab kíséret nélkül is előadható.
A kb. 10-12 perces elő-meghallgatás során Frank Corliss, a Bard Conservatory igazgatója röviden elbeszélget a jelentkezőkkel a darabok elhangzása után. Szükség szerint tolmács áll rendelkezésre a helyszínen.
További információ, illetve a felvételekkel, felvételivel kapcsolatos segítség az alábbi email e-mail címen érhető el, magyar nyelven: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
A jelentkezéseket 2019. november 10-ig az alábbi e-mail címre várjuk, lehetőleg angol nyelven: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Mit érdemes tudni az egyetemről?
A Bard Konzervatórium (melynek tanári kara világhírű zenészekből áll), a Bard College szabadművészeti főiskola tagintézménye, ami egy rendkívül szelektív, bentlakásos magánintézmény. A Bard Konzervatórium a világon egyedülálló intézmény, ahol minden Bachelor of Music programot végző diáknak követelmény a Bachelor of Arts programot is elvégezni, így a zenei diploma mellett mindegyikük egy második diplomát is szerez egy zenén kívül eső területen.
Az ígéretes tehetségű, kiváló teljesítményű diákok akár a teljes ösztöndíjat is elnyerhetik a kollégiumi szoba és a teljes ellátás mellé. A gyengébb nyelvtudású külföldi diákok részt vehetnek egyéves intenzív angol nyelvi programon.
A Bard Conservatory Orchestra 2010 áprilisában mutatkozott be New Yorkban. 2012-ben Tajvan, Hongkong és Kína nagyvárosait érintve, 2014-ben Európa, 2016-ban Kuba nagyvárosaiban turnézott.
A Conservatory of Music végzősei kimagasló számban tanulnak tovább az Egyesült Államok neves egyetemein. A Bard Conservatory eddig végzett magyar diákjai is kimagasló zenei karriert mondhatnak magukének.
 
TON (The Orchestra Now)
 A “The Orchestra Now” (TŌN), egy olyan egyedülálló zenekari program, amely a professzionális zenekari játékra hivatott felkészíteni muzsikusait. Mindemellett még arra is ösztönzi a zenekar tagjait, hogy a komolyzene kreatív nagyköveteivé váljanak. 
A zenekarba történő felvétel az élő próbajáték, valamint a tanulmányi teljesítmény áttekintése során dől el. Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell egy már megszerzett BA diplomával és angol nyelvű tudását is szükséges demonstrálnia. A budapesti próbajáték előmeghallgatásként szolgál majd; a próbajáték követelményei itt találhatóak: Admission to The Orchestra Now. A 2020-as őszi tanévre szóló élő felvételi meghallgatásra 2020 március elején a Bard College-on kerül majd sor. Ha valamilyen okból kifolyólag a kiutazás nem lehetséges, az élő próbajáték zenekari anyagát videofelvétel formájában is elküldhetik. A zenekar hegedű és brácsa szólamaiban már 2020 januári kezdésre is lehetőség van. Akiket ez az opció érdekel, jelezzék a jelentkezés során.
További információt  a budapesti előmeghallgatásról a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen lehet kérni.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!