Jazz szakmai nap a Derecskei Zeneiskolával

November 15-én a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Hajdú-Bihar megye) zenetanárai látogatták meg zeneiskolánk jazz tanszakát. A szakmai nap történéseit, tapasztalatait Dely Róbert tanszakvezető így foglalta össze.
Miután körbevezettük a vendégeket, megnéztek néhány jazz órát. Vers Dórához, Csuhaj Barna Tiborhoz és Dely Róberthez mentek be, jazz-ének-, jazz-bőgő és jazz-gitár órára. Jelasity Péter jazz-szaxofon tanár is részt vett a beszélgetésekben. Végül a zenekari gyakorlatot nézték meg Dely Róbert vezetésével.
Elmondták, hogy az improvizáció gyakorlati tanítása érdekelné őket a legjobban. Erről minden órán bőven kaphattak információt, mivel a jazzóráknak az improvizáció fejlesztése az egyik legfontosabb része. A zenekari gyakorlaton növendékeink előadásában meghallgathattak néhány jazz standard-et izgalmas improvizációkkal.
Nagy örömünkre szolgált, hogy a délután folyamán sok szakmai kérdésre tudtunk válaszolni, és hasznos információkat, pedagógiai módszereket tudtunk átadni, amit a Derecskei Művészeti Iskolában is tudnak ezután alkalmazni a növendékek zenei tanításában. 
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!