Zeneiskolánk a Hatoscsatorna Összhang című műsorában

Miért érdemes, miért fontos zenére tanítani a gyerekeket? Erről beszél Magyar Margit igazgató a Hatoscsatorna Összhang című műsorában, Paor Lilla vendégeként. A műsorban látható egy részlet a Tóth Aladár Zeneiskola 115. születésnapjára készült filmből is, amelyet teljes terjedelmében 2020. május 18-án, hétfőn, 20 órakor, 19-én 1.30-kor és 23-án szombaton, 14.30-kor vetít a Hatoscsatorna.

Íme a műsor ajánlója:

A Tóth Aladár Zeneiskola 115. születésnapjára készült film bepillantást enged egy nagy múltú zenei műhely életébe. A zene elbűvöli a gyereket. A zenetanulás fényesíti az agyat, fejleszti az érzelmi intelligenciát, a figyelmet és a tanulási képességeket. A gyerek harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a zene tanulása. Ezzel a szellemiséggel működik Terézváros zeneiskolája, amely idén májusban online jelentkezés alapján veszi föl a következő tanévre jelentkező növendékeket.

 

Nemcsak tanulni, nyerni is lehet otthonról

Vida-Kun Áron nyerte az április 20-i WWWSTAR (Nemzetközi Zongora verseny @ on the web 2020) online verseny I. díját. Gratulálunk növendékünknek, és tanárának, Eckhardt Gábornak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segítség otthoni gyakorláshoz csellistáknak

Ha fájdalmasan nélkülözniük kell is most egymást tanároknak és növendékeknek, azért a zene gyakorlása nem állhat meg, különben berozsdásodnak az ujjak, tompul a fül és ellustul a lélek. Számos segédlet elérhető már az otthoni gyakorláshoz.
 
Csellisták számára például hasznos lehet Rohman Ditta youtube-csatornája. Íme, egy kis segítség és ötletek kezdőknek, haladóknak és tanároknak. Nézzétek, és tanuljatok belőle!
 
 
 

Jelentkezz a TAZI rézfúvósainak csapatába!

A Tóth Aladár Zeneiskola rézfúvós tanárai - Simai László, Tekula Endre, Király Boldizsár - szeretettel várják az új növendékeket trombitálni, harsonázni, kürtölni - Terézváros szívében.

 

Nézd meg a videót is, és töltsd ki az online jelentkezési lapot most!

Imádni fogod a hangszeredet, a tanáraidat, a zeneiskoládat.

Köztünk a helyed!

 

DIGITÁLIS OKTATÁSSAL TOVÁBB MŰKÖDIK ISKOLÁNK!

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvánnyal kapcsolatosan meghozott kormányzati rendeletek, határozatok és a fenntartó által kiadott utasítások értelmében a mai naptól Zeneiskolánk is zárva tart, továbbá átáll a digitális oktatásra.

Az oktatás zökkenőmentes, de új típusú zavartalan folytatásához és kialakításához az Önök támogatása, valamint segítsége is szükséges. Gyermekeik főtárgytanára március 16-19-e között valamilyen elektronikus csatornán felveszi Önökkel a kapcsolatot.
 
Vigyázzanak magukra és családjuk egészségére, ezt kéri Önöktől:

az iskola vezetése

 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!