Együtteseink adventi koncertje a Fasori Gimnáziumban

Az együtteseink adventi hangversenyén készült fotók itt tekinthetők meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismét lehet jelöléseket benyújtani a MOL MESTER-M Díjára.

A MOL MESTER-M Díj olyan rangos elismerés, amely azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.
 
Tavaly Halászné Veres Zsuzsa volt az egyik nyertes - két korábbi tanítványa jelölte őt.
Az őt bemutató videó itt tekinthető meg.
 
Kik lehetnek jelöltek?

Bővebben...

Megtekinthetők iskolánk folyosóján a Liszt Ferenc Emlékmúzeum rajzpályázatára érkezett alkotások

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum rajzpályázatán díjazott alkotásokból kiállítás látható zeneiskolánk földszinti és emeleti folyosóin.

 

A november 20-án megnyitott kiállításon rövid beszédet mondott a két intézmény igazgatója: a házigazda Magyar Margit és Domokos Zsuzsanna, akik többek között kiemelték az együttműködés és a gyerekek megszólításának fontosságát.Kovács Zsuzsanna, a rajzpályázat egyik szervezője köszönetet mondott a szponzoroknak, támogatóknak, illetve a pályázatra benevezett diákoknak és tanáraiknak.

Igényes zenei műsorról a Tóth Aladár Zeneiskola kamarakórusa és karnagyuk, Kiss Anna, valamint – a múzeum meghívására – Nagy Judit fuvolaművész és Papp Tímea hárfaművész duója gondoskodott. Az elhangzott darabok mindegyike az éjszaka témájához kötődik, hiszen a gyerekek az elsőtől a nyolcadik osztályos korcsoportig a Kaláka Éjszaka c. dalát (Radnóti Miklós versére), Schubert Erlkönigjét (Goethe versére), illetve a Margaret Island Csillagtalan setét éjjel c. népdalfeldolgozását választhatták inspirációs forrásul.

 

A Liszt Múzeum rövid híre itt olvasható.

A rajzok december 16-áig tekinthetők meg zeneiskolánkban.

 

 

 

Magas szakmai színvonalú örömzenélésként értékelte a zsűri az I. Kortárs Kamarazenei Fesztivált

Az I. Kortárs Kamarazenei Fesztivált azzal a céllal rendezte meg zeneiskolánk, hogy a közönség megismerkedhessen új magyar kamarazenei művekkel, illetve a szakma lehetőséget kapjon arra, hogy a kortárs zenepedagógiával foglalkozók tapasztalatokat cserélhessenek egymással. A rendezvény szakmai védnöke és a zsűri elnöke is sikeresnek és magas színvonalúnak értékelte a produkciókat: a darabválasztást és a gyerekek felkészültségét egyaránt, valamint értékelte azt a látható örömöt, amelyet a kortárs zenével való találkozás jelentett a növendékeknek.
 
Már ezen első alkalommal - számos egészen friss mű mellett - elhangzott két ősbemutató is. Az egyik Pozsár Andrea zongoratanárunk kezdeményezésére, aki korábbi tanítványát, Németh Zoltánt kereste meg - aki most zeneszerzés szakon jár a Zeneakadémiára -, hogy négykezest komponáljon erre az alkalomra.
Megkérdeztük az esemény szakmai védnökét, Fekete Gyula zeneszerzőt – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetőjét, tudományos és nemzetközi rektorhelyettest -, hogy miként értékeli a zenetanárok darabválasztását.

Bővebben...

24 formációnak drukkolhatunk az I. Magyar Kortárs Kamarazenei Fesztiválon

Kovács Kálmánné, Babszi a Fővárosi Pedagógiai Intézet vezető szaktanácsadójaként és kimagasló szaktudású, elismert zongoratanárként több évtizeden át meghatározó személyisége volt az egész magyar alapfokú zeneoktatásnak, 1982-84 között a Tóth Aladár Zeneiskola igazgatója is volt. Munkássága elismeréseképpen 2013-ban „örökös tiszteletbeli igazgató” ranggal tiszteltük meg őt, iskolánk 110 éves jubileumi ünnepségén. Szakmai, pedagógiai örökségének ápolását, szellemiségének továbbvitelét iskolánk zongora tanszaka szívügyének tartja, és örömmel vállalta.
 
2014-től, a halála évétől kezdődően a páros években szakmai konferenciával, továbbképzésekkel emlékezünk rá. Eckhardt Gábor szóleleményével ezeket a rendezvényeket „Babszimpózium”-nak neveztük el, és már három alkalommal megszerveztük, egyre nagyobb érdeklődés mellett. 2015-ben a Kovács Kámánné, Babszi néni terme felavatásával és emlékszoba létrehozásával, 2017-ben nagyszabású, országos Emlékkoncerttel emlékeztünk rá. Idén, 2019-ben, Babszi halálának 5. évfordulóján - hagyományteremtő céllal - a magyar zongorás kamarazenét fókuszba állító, Kortárs Kamarazenei Fesztivált rendezünk. A fesztivál ötlete Halászné Veres Zsuzsa fejéből pattant ki.
„Tanszakvezetőként már egy ideje törtem a fejem, hogy milyen rendezvénnyel tisztelegjünk Babszi emléke előtt az 5. évfordulón. Az utóbbi években nagyon megszaporodtak a különféle zongoraversenyek, és mivel nem szerettem volna, ha ez is csak egy lenne a sok között, a zongoraverseny ötletét hamar elvetettem. Azért gondoltam a kortárs kamarazenére, mivel a kortárs magyar zeneművek bemutatása már a régi Fodor Zeneiskolában is hagyománynak számított, így ezzel a Fesztivállal egyúttal 116 éves iskolánk gyökereihez is visszanyúlunk.

Bővebben...

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!