Simai László

Sima László trombitaművész-tanár diplomáját 1994-ben szerezte meg a Zeneakadémián Varasdy Frigyes növendékeként. Zeneakadémistaként Maurice Andre, Canadian Brass, John Wallace, Bernard Soustrot mesterkurzusain vett részt.

1993-től rendszeresen játszott szólistaként Lehotka Gáborral, Ruppert Istvánnal, Teleki Miklóssal a Magyar Filharmónia által szervezett koncerteken itthon és külföldön egyaránt, és öt lemezt is készített. 1995-ben eMeR-Ton díjat kapott és 2000-ben Artisjus előadói díjat nyerte el. Számos hazai és nemzetközi verseny győztese. A Brass in the Five rézfúvóskvintett, a Modern Art Orchestra, az UMZE kamaraegyüttes, a TEA együttes, a M.J. Showorchestra, G.G.A.C. Philharmonic Orchestra tagjaként sok hazai és hollywoodi sztárral játszott, illetve turnézott világszerte /Presser Gábor, Bud Spencer, Kincses Veronika, Pierre Richard, Jean Claude van Damme, Demjén Ferenc, Miklósa Erika, Eötvös Péter, Amadinda együttes, Brigitte Nielsen, Tóth Gabi, Kiraly Viktor, Caramell stb. /.

Növendékei számos országos és nemzetközi versenyt nyertek vagy helyezettek lettek. Legutóbb 2015 tavaszán a brno-i Nemzetközi Trombitaversenyen két növendéke is 2. helyezést ért el. Tanári munkáját a Tanügyigazgatás 2007, 2009 és 2010-ben külön díjjal jutalmazta.  2015-ben növendékei a budapesti, grazi, bécsi és a trossingeni Zeneakadémiára nyertek felvételt. Korábbi növendékei már itthoni és külföldi nagyzenekarok szólamvezető trombitásai. Van, aki már professzori címet is megszerezte /Kováts Krisztián/ és Richter Gábor növendéke, aki a lipcsei Gewandhaus szólótrombitása, a Prima-Primissima Junior Prima díjat kapta meg 2009-ben.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!