Vadász Zsuzsanna

Diplomámat 1978-ban szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézete Debreceni Tagozatán zongora- szolfézs- és általános iskolai ének szakon. A Tóth Aladár Zeneiskolában 2012-től tanítok.
 
Pályámat Hatvanban az Állami Zeneiskolában kezdtem, majd Biatorbágyon a Pászti Miklós Alapfokú Művészetoktatási Intézményben folytattam. Munkám elismeréseként Hatvanban „Gyermekekért” emlékérmet, Biatorbágyon Török Henrik Pedagógus Díjat kaptam. Aktív közreműködésemmel jött létre Biatorbágyon a Papp Lajos Regionális Zongoraverseny. Tanítványaim eredményesen szerepeltek országos és helyi versenyeken. Felkészítő tanári különdíjat kaptam országos zongora és szolfézsversenyen, korrepetitori különdíjat az I. Országos Zeneiskolai Fúvós Tanárok Versenyén. Növendékeim közül – akiket zongorára, szolfézsra tanítottam, vagy zongorakísérőként segítettem fejlődésüket – ma is sokan aktív zenészek, tanítanak, előadóművészi tevékenységet végeznek, vagy még tanulnak zeneművészeti szakközépiskolában, egyetemen.
2015-ben oklevelet szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szakvizsgázott pedagógus, mentorpedagógus szakterületen. Ebben az évben elértem a pedagógus előmeneteli rendszer Pedagógus II. fokozatát.
2016-ban Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége "A Főváros Zeneoktatásáért" elismerésben részesített.
2018 februárjától mesterpedagógusként végzem a munkám.
 

Szeretem a verseket. Az egyik kedvencem: Károlyi Amytól az Ablak

"Az ablak fontos. A van-nal, nincs-csel
kapcsol össze, a bent-tel, kint-tel.
Pár millió fényévet enged
besugározni a padlóra,
mintha a sugár végcélja volna,
hogy hozzád jusson -
Gondold meg, kéz,
ki az ablakot csukod,
tárod,
milyen kozmikus mozdulat,
mellyel a mindenséget kirekeszted,
bebocsátod."
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!