Valus Gábor

 

2000 óta a Tóth Aladár Zeneiskola klasszikus nagybőgő tanára, ezzel párhuzamosan 1996-tól a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára is. 1982-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Bonyhádi József növendékeként.
1976-tól aktív résztvevője a magyar és a külföldi zenei életnek, szinte az összes műfajban. Tagja volt a Vasas Művészegyüttesnek, az OKISZ, Vadrózsák, Csepel, Bem, Törekvés, Paks, Dunaföldvár táncegyüttesek zenekarainak, valamint a Pátria zenekarnak.
A Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett Mákvirág folk zenekar tagjaként Európa jelentős zenei fesztiváljain (Anglia, Skócia és a Skót szigetek, Wales, Írország, Dánia, Németország, Olaszország, Szicília, Spanyolország, Portugália, Szlovénia, Belgium, Franciaország, Finnország, Svájc stb.) koncertezett, valamint számos hanghordozó elkészítésében vett részt.
A szimfonikus zenekari munka sem idegen a számára, közreműködött számos együttesben itthon és külföldön egyaránt (BM, MÁV, Operaház, Failoni, Budapesti Strauss, Pest Megye, Pannonischen Philharmonie, valamint az Esztergom és a Gödöllő városi zenekarokban).
Tanári munkássága alatt 15 növendéke választotta a zenei pályát: közép és felsőfokon tanulnak tovább, vagy már hivatásos zenészek.

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!