Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóhelye

Mit tanítunk

Tanáraink és a választható hagszerek

 

 

 

Hírek, sikerek

Tudnivalók, aktualitások, versenyek, díjazottak

 

Eseménynaptár

Koncertek, események napi bontásban                

Gyakorlóhelyi infó

Tanárjelölteknek: hospitálás, gyakorlati tanítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fenntartója:

 

 

 

 

1952-2012-ig iskolánk fenntartója,

2013-tól működtetője:

 


Iskolánk a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

 


NTP-AMI-17-0064

Zenés élet a színpadon

A pályázati beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk partnerei:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

 
 
 
 
 
 
Pécsi Tudományegyetem
 
 
 
 
 
 

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

 
 
 
 
 
 

Eötvös 10 Közösségi

és Kulturális Színtér

 

Magyar Zeneiskolák

és Művészeti Iskolák Szövetsége

 
 

 

 

 

 

Zenetanárok Társasága

 

 

Nyári zenei tábor + térítési és tandíj pótbefizetés

A szilvásváradi nyári tábor, valamint a 2019-2020. tanév II. félévi térítési és tandíj pótbefizetése 2020. március 11-12-én lesz az iskola Szív u. 19-21. szám alatti székhelyén, a földszinti gazdasági irodában.

Baba-mama foglalkozások

A 2019-2020. tanév II. félévében is várjuk az 1-4 éves korú gyermekeket bábos hangszerismertető dalokkal, mondókákkal, hangszerekkel  ingyenesen látogatható foglalkozásainkon.
A II. félév időpontjai: 2020. február 12. és 26., március 11. és 25., április 22. és május 6. szerdai napokon 17.00-17.30 óráig, az iskola székhelyén, a 210. teremben.

Kérjük, támogassa Alapítványunkat!

Köszönjük, ha adója 1%-ának felajánlásával a Tóth Aladár Alapítványt támogatja!

Alapítványunk célja többek között a zenei nevelést elősegítő rendezvények támogatása, a zeneiskola hagyományainak ápolása, rászoruló növendékek zenei tanulmányainak támogatása.

Adószám: 19654858-1-41

Számlaszám: 11706016-20718417-00000000

 

DIGITÁLIS OKTATÁSSAL TOVÁBB MŰKÖDIK ISKOLÁNK!

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvánnyal kapcsolatosan meghozott kormányzati rendeletek, határozatok és a fenntartó által kiadott utasítások értelmében a mai naptól Zeneiskolánk is zárva tart, továbbá átáll a digitális oktatásra.

Az oktatás zökkenőmentes, de új típusú zavartalan folytatásához és kialakításához az Önök támogatása, valamint segítsége is szükséges. Gyermekeik főtárgytanára március 16-19-e között valamilyen elektronikus csatornán felveszi Önökkel a kapcsolatot.
 
Vigyázzanak magukra és családjuk egészségére, ezt kéri Önöktől:

az iskola vezetése

 

Sok érdeklődőt vonzott a zongora tanszak Bösendorfer-koncertek sorozatának legutóbbi rendezvénye - vendégünk volt Foskolos Bettina és Fehér Norbert

A zongora tanszak minden évben megszervezi, hogy a Bösendorfer-koncertek az Alma Materben című sorozatunkon pályájukon fölfelé ívelő ifjú művészek jöjjenek vissza egy estére, muzsikáljanak és meséljenek magukról. Február végén Fehér Norbert (Szilágyi Katalin növendéke) és Foskolos Bettina (Horváth Vilmosné növendéke) volt a vendégünk.
 
A két ifjú művész még felsőfokú tanulmányait végzi, Norbert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Foskolos Bettina a győri Szent István Egyetemen. Rangos vendége is volt koncertünknek, Rónaszékiné Keresztes Monika személyében, aki a két éve elhunyt Horváth Vilmosnéval rokoni kapcsolatban is állt, és szeretettel ápolja emlékét.
Az est házigazdája, Eckhardt Gábor először a darabválasztásról kérdezte az ifjú művészeket. Fehér Norbert nehéz, virtuóz Liszt-műveket játszott, és elmondta, hogy az orosz zeneszerzők után Lisztet a legnehezebb játszani. 
 
- A nagyon romantikustól a virtuózon át mindenféle műve van. Liszt minden hangulathoz, minden élethelyzethez jól jön. Minden egyes Liszt-darab más és más kihívás elé állítja az előadót.Eckhardt tanár úr kérdésére, miszerint mit tud tanácsolni annak, aki a Paganini-etűdöt szeretné megtanulni, azt felelte: „az illető jobb ha tudja, hogy nagy fába vágja a fejszéjét”.
 
Kiderült az is, hogy Bettina nem véletlenül játszott csupa romantikus zenét (Chopint, Schubertet, Sibeliust). „A drámaiság és az érzelem számomra nagyon fontos. Romantikus a lelki alkatom, így ebben a zenében tudom leginkább kifejezni magam.”

Gratulálunk növendékeink sikereihez!

 

 

Bárki tehet ajánlást a "Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöltjeire

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának szakmai felügyelete alá tartozó Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében nyílt pályázati felhívást tett közzé a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.
Az elismerést az alábbi nyílt kategóriákban lehet elnyerni:
A kategória: „Kiváló tehetséggondozó”
B kategória: „Kiváló tehetségfejlesztő”
C kategória: „Kiváló tehetségsegítő”
 
A díj odaítéléséhez nyílt pályázat keretében benyújtott ajánlás szükséges, amelyet egy-egy jelölt esetében két ajánló közösen készít el.
A pályázati felhívás az alábbi oldalon érhető el.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. március 30.
 

Pályázat intézményvezetői állásra

Az Emberi Erőforrások Minisztere a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Tóth Aladár Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezető beosztás ellátására.
A vezetői megbízás határozott időre, 2020. augusztus 16-tól 2025. augusztus 15-ig szól.
A munkavégzés helye: Budapest, 1063 Budapest, Szív utca 19-21.
Bővebb információ itt olvasható.
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!