Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóhelye

Mit tanítunk

Tanáraink és a választható hagszerek

 

 

 

Hírek, sikerek

Tudnivalók, aktualitások, versenyek, díjazottak

 

Eseménynaptár

Koncertek, események napi bontásban                

Gyakorlóhelyi infó

Tanárjelölteknek: hospitálás, gyakorlati tanítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fenntartója:

 

 

 

 

1952-2012-ig iskolánk fenntartója,

2013-tól működtetője:

 


Iskolánk a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Akkreditált Kiváló Tehetségpontja

 


NTP-AMI-17-0064

Zenés élet a színpadon

A pályázati beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk partnerei:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

 
 
 
 
 
 
Pécsi Tudományegyetem
 
 
 
 
 
 

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

 
 
 
 
 
 

Eötvös 10 Közösségi

és Kulturális Színtér

 

Magyar Zeneiskolák

és Művészeti Iskolák Szövetsége

 
 

 

 

 

 

Zenetanárok Társasága

 

 

Megnyitottuk a jelentkezést a 2020-2021. tanévre. Idén a jelentkezés online történik, a képességvizsgálattól iskolánk ebben a tanévben eltekint. A jelentkezési lapokat az alábbi menüpontban találják meg.

Kérjük, támogassa Alapítványunkat!

Köszönjük, ha adója 1%-ának felajánlásával a Tóth Aladár Alapítványt támogatja!

Alapítványunk célja többek között a zenei nevelést elősegítő rendezvények támogatása, a zeneiskola hagyományainak ápolása, rászoruló növendékek zenei tanulmányainak támogatása.

Adószám: 19654858-1-41

Számlaszám: 11706016-20718417-00000000.

 

Megvásárolható a Tóth Aladár Alapítvány által kiadott interjúkötet.

Köszöntjük azokat a szülőket és gyermekeiket, akik még sosem jártak zeneiskolánkban!

Öröm lesz számunkra, ha gyermekét mi vezethetjük be a zene csodálatos birodalmába.

Intézményünk működéséről, az oktatás rendjéről itt tájékozódhatnak. Nagy múltú zeneiskolánk történetét itt olvashatják. A hétköznapi és ünnepi pillanatainkról készült filmet itt tekinthetik meg.

Egykori és jelenlegi növendékeink azzal segítenek a hangszerválasztásban, hogy elmesélik, miért szeretik választott zeneszerszámukat. Vallomásaikat itt olvashatják.

Jelentkezzenek most!

Április 15-e szerdától, további értesítésig, a digitális munkarend szerint folytatjuk az oktatást.

Hamarosan tájékoztatjuk növendékeinket és szüleiket az év zárásával kapcsolatos tudnivalókról.

A digitális oktatáshoz kapcsolódó adatvédelmi tájékoztatóról

Megújul A hangok világa – júliustól rendelhető az új Szolfézskönyv 1. kötete

Dobszay László jogutódjainak hozzájárulásával, az ország legkiválóbb szolfézstanárainak közreműködésével megújul A hangok világa, és Szolfézskönyv zeneiskolásoknak címen jelenik meg, illeszkedve az alapfokú szolfézstantervhez és a zeneiskolai szolfézsoktatás jelenlegi lehetőségeihez, és a negyedik osztályt követő alapvizsgához.

A zenei anyagot az új tankönyv főként hangszeres táncokkal és egyéb – a törzsanyaghoz zenei szempontból kapcsolódó – műzenei szemelvényekkel gazdagítja. A műzenei példák válogatásánál figyelembe vették a hangszeres iskolák anyagát, amivel erősíteni kívánják a hangszeroktatás és a szolfézs kapcsolatát. A feladatokat ­a tanult dalokhoz szorosan kapcsolódó zenehallgatási anyagok színesítik.

Megjelenésében is megújult a sorozat: nagyobb méretű kották, szellősebb elrendezés, tájékozódást segítő piktogramok, színes illusztrációk, a gyerekek számára jól áttekinthető és vonzó grafikai megjelenés.

Az 1. kötet próbakiadását a 2019/2020-as tanévben országszerte több mint húsz tanár és mintegy 500 tanuló tesztelte. A visszajelzések figyelembevételével kialakított végleges változatot 2020 júliusától lehet megrendelni. A további kötetek évente jelennek meg, lehetővé téve a folyamatos átállást az új kiadásra.

A kötetek teljes tartalma – kiegészítve a tanulást és tanítást segítő további anyagokkal, kottákkal, hangfelvételekkel és videókkal – online is elérhető lesz, a tanároknak szóló Útmutató új, a megújult sorozat tartalmához illeszkedő online kiadásával együtt.

A tanári igényeket figyelembe véve, a megújult sorozat mellett A hangok világa eredeti változatát is meg lehet vásárolni. Az ehhez készült útmutató füzetek javított és aktualizált kiadása már 2019 novembere óta egykötetes kézikönyv formájában érhető el.

Bővebb információ itt olvasható.

 

Augusztus 28-ig lehet jelentkezni "Zenei mentor- és gyakorlatvezetői tanár" képzésre

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem meghosszabbította a jelentkezési határidőt a 2020/21-es tanév "Zenei mentor- és gyakorlatvezetői tanár" képzésére. Az új határidő: 2020. augusztus 28., péntek.
 
A képzés teljes értékű szakvizsgát ad, amely figyelembe vehető a pedagógus pálya előmeneteli folyamatában, a minősítésben, és felhatalmaz mentortanári és gyakorlatvezetői tevékenység folytatására. További információ az LFZE honlapján.
 

Zeneiskolánk a Hatoscsatorna Összhang című műsorában

Miért érdemes, miért fontos zenére tanítani a gyerekeket? Erről beszél Magyar Margit igazgató a Hatoscsatorna Összhang című műsorában, Paor Lilla vendégeként. A műsorban látható egy részlet a Tóth Aladár Zeneiskola 115. születésnapjára készült filmből is, amelyet teljes terjedelmében 2020. május 18-án, hétfőn, 20 órakor, 19-én 1.30-kor és 23-án szombaton, 14.30-kor vetít a Hatoscsatorna.

Íme a műsor ajánlója:

A Tóth Aladár Zeneiskola 115. születésnapjára készült film bepillantást enged egy nagy múltú zenei műhely életébe. A zene elbűvöli a gyereket. A zenetanulás fényesíti az agyat, fejleszti az érzelmi intelligenciát, a figyelmet és a tanulási képességeket. A gyerek harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a zene tanulása. Ezzel a szellemiséggel működik Terézváros zeneiskolája, amely idén májusban online jelentkezés alapján veszi föl a következő tanévre jelentkező növendékeket.

 

Nemcsak tanulni, nyerni is lehet otthonról

Vida-Kun Áron nyerte az április 20-i WWWSTAR (Nemzetközi Zongora verseny @ on the web 2020) online verseny I. díját. Gratulálunk növendékünknek, és tanárának, Eckhardt Gábornak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segítség otthoni gyakorláshoz csellistáknak

Ha fájdalmasan nélkülözniük kell is most egymást tanároknak és növendékeknek, azért a zene gyakorlása nem állhat meg, különben berozsdásodnak az ujjak, tompul a fül és ellustul a lélek. Számos segédlet elérhető már az otthoni gyakorláshoz.
 
Csellisták számára például hasznos lehet Rohman Ditta youtube-csatornája. Íme, egy kis segítség és ötletek kezdőknek, haladóknak és tanároknak. Nézzétek, és tanuljatok belőle!
 
 
 

Miért szeretem a hangszerem?

 

Zeneismeret órarendek

 

Hírmondó archívum

 

Hallgass zenét, olvass róla!

 

Fórumozz, kérdezz tőlünk!